Samo v zadnjem tednu policisti obravnavali 110 migrantov, Slovenija pa je sprejela novih 18 azilantov

V zadnjem tednu so policisti PU Koper obravnavali kar 110 migrantov, ki so ilegalno prestopili slovensko mejo. Italijanski varnostni organi so vrnili 6 migrantov, 18 pa jih je zaprosilo za azil. Policisti so obravnavali tudi dva tihotapca, državljana Srbije in državljana Albanije, ki sta skupno tihotapila skozi Slovenijo kar 37 migrantov.

Obravnavani migranti po državljanstvih:
Eritreja: 30x
Pakistan: 20x
Alžirija: 17x
Afganistan: 13x
Turčija: 10x
Tunizija: 6x
Iran: 3x
Maroko: 3x
Kitajska: 2x
Bangladeš: 1x
Indija: 1x
Irak: 1x
Kamerun: 1x
Kosovo: 1x
Sirija: 1x

Policisti so obravnavali tudi dva tihotapca in sicer 28. letnega državljana Albanije in 46. letnega državljana Srbije, ki sta skupno skozi Slovenijo tihotapila kar 37 migrantov.

Ob 19. uri so policisti na cesti proti Sviščakom ustavili kombinirano vozilo ljubljanskih registrskih tablic, ki ga je vozil državljan Albanije. V vozilu je bilo 14 ilegalnih migrantov, od tega 13 državljanov Eritreje in en državljan Afganistana. Prav tako so obravnavali državljana Srbije, ki je prevažal v kombiniranem vozilu 23 oseb, ki so pred tem nedovoljeno vstopile v Slovenijo. Ob 19. uri so namreč policisti pri Črnih njivah (območje Ilirske Bistrice) ustavili kombi, ki ga je vozil državljan Srbije. V kombiju je bilo 23 ilegalnih migrantov, državljanov Afganistana in Eritreje.

Uredništvo