Samo še pet dni časa za zbiranje podpisov za družinski referendum

Shod za družino. Vir: Za otroke gre

Začelo se je zbiranje podpisov za družinski referendum za zaščito otrok in družin, “pokažimo, da otrok potrebuje mamo in očeta”, so pozvali v Gibanju za otroke in družine pod vodstvom Aleša Primca. V luči novega družinskega zakonika, s katerim je koalicija povozila voljo tistih, ki si želijo zdravih družin, kjer je mama mama in oče oče, Gibanje za otroke in družine poziva k zbiranju podpisov za družinski referendum za zaščito otrok in družin.

Iz Gibanja za otroke in družine so sporočili, da se je začelo zbiranje podpisov za družinski referendum za zaščito otrok in družin. “Podpisov sedaj v prvem koraku ni treba overiti na upravnih enotah, pomembno pa je, da čim prej natisnete obrazce in jih ponudite v podpis čim več ljudem v družini, sosedom, prijateljem, po skupinah, na manjših in večjih dogodkih itn. Zbrane podpise v čim večjem številu pošljete na naslov: Gibanje za otroke in družine, Malejeva 3, 1000 Ljubljana,” navajajo pobudniki referenduma. Podrobna navodila in obrazec za podpisovanje je na voljo na povezavi: Zaščitimo otroke! Navodila za zbiranje podpisov za družinski referendum 2022 | 24KUL.si

Gibanje navaja 7 razlogov za oddajo podpisa za družinski referendum za zaščito otrok in družin!

  • Prepričan/a sem, da otrok potrebuje skrbna in ljubeča mamo in očeta.
  • Dve ženski ne moreta nadomestiti očeta in dva moška ne mame.
  • Spoštujem naravo.
  • Ne strinjam se s posvojitvami otrok v razmerja LGBTQIA+.
  • Sem proti, da otroke v šoli učijo, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost.
  • Otroci naj živijo polno, srečno in raznovrstno otroštvo ter mladost. Naj se jih ne sili spreminjati spol in spolno usmerjenost, ker je to za otroke škodljivo. Država mora podpirati mame in očete in ne trditi, da je za otroka vseeno, če ima mamo in očeta.

Ali bo ustavno sodišče prepovedalo referendum?

V Gibanju za otroke in družine se zavedajo, da je ustava danes enaka, kot je bila leta 2015, enako velja za vsebino zakona, “vemo, da je ustavno sodišče leta 2015 izdalo odločbo št. U-II-1/15 z dne 28. 9. 2015, s katero je dovolilo družinski referendum za zaščito pravice otroka do mame in očeta,” so sporočili.

“Pokažimo našo neomajno prepričanje, da otrok potrebuje mamo in očeta!”
Zavedajo se tudi, da pravne posledice družinskega zakonika, ki so ga sprejeli poslanke in poslanci Golobove koalicije presegajo vsebino spornih odločb, ki jih je sprejelo šest ustavnih sodnic in sodnikov. Se pravi, ustavnih argumentov, da ustavno sodišče dovoli referendum, je več kot dovolj. “Naša naloga sedaj ni, da špekuliramo, kaj bo storila večina na ustavnem sodišču, ampak da v sedmih dneh, ki so nam na voljo, z močno aktivnostjo in čim več zbranimi podpisi, pokažemo našo neomajno prepričanje, da otrok potrebuje mamo in očeta ter naše nasprotovanje uvedbi sporne spolne vzgoje LGBTQIA+, ki vključuje spreminjanje spola in spolne usmerjenosti, v vrtce in šole. Sedaj je čas za to. Zato izkoristimo teh sedem dni, da bomo lahko ponosni, da smo se, ko je bil čas, borili za zaščito otrok ter spoštovanje materinstva in očetovstva! Vsem, ki boste sprejeli to častno poslanstvo, vnaprej čestitam.”

Vsa navodila za zbiranje podpisov dobite na povezavi: Zaščitimo otroke! Navodila za zbiranje podpisov za družinski referendum 2022 | 24KUL.si

Primc se zahvaljuje vsem za udeležbo na velikem družinskem shodu za zaščito otrok in družin ter Pohodu za življenje 2022
“V prejšnjem tednu sta bila v Ljubljani dva čudovita dogodka: veliki družinski shod za zaščito otrok in družin ter Pohod za življenje 2022. Vsem udeležencem in vsem, ki ste kakor koli pomagali, se najlepše zahvaljujemo in vas vabimo, da sedaj združimo moči za zbiranje podpisov za družinski referendum za zaščito otrok in družin,” je povedal Primc.

Prošnja, da finančno pomagate organizirati aktivnosti za družinski referendum za zaščito otrok in družin

Prosijo, da po svojih močeh pomagate organizirati aktivnosti za družinski referendum za zaščito otrok in družin.

Svojo finančno podporo lahko nakažete na:
Združenje Gibanje za otroke in družine
TRR:SI56 6000 0000 0664 036
referenca/sklic: SI 99
namen:Družinski referendum

 

Vir: nova24tv.si, Ana Horvat