Samo na območju PU koper skoraj 100 ilegalnih migrantov na teden

Od prejšnjega petka, 9. Novembra 2018 pa do tega četrtka so policisti PU Koper prestregli kar 83 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, 15 izmed teh je tekom postopka zaprosilo za azil. Največ, kar 41 jih je bilo med njimi Pakistancev, ujeti tihotapci ilegalnih migrantov pa so bili že izpuščeni na prostost.

Policisti PU Koper vsak dan obravnavajo vsaj po par deset ilegalnih migrantov, ki skušajo nezakonito prečkati slovensko ozemlje. Tako so med vikendom ujeli 24 ilegalnih migrantov, od tega jih je 9 zaprosilo za azil, po narodni strukturi pa je sestava ilegalnih migrantov naslednja: Pakistan 10, Irak 9, Afganistan 2, Iran 1, Slovenija 1, Makedonija 1.

V ponedeljek je bilo ujetih 19 ilegalnih migrantov, od tega 9 bodočih azilantov. Po narodni sestavi: Pakistan 7, Iran 5, Sirija 2, Palestina 2, Egipt 2.

V torek so policisti ujeli 16 ilegalnih migrantov in tri tihotapce. Po narodni sestavi: Pakistan 11, Kosovo 2, Afganistan 1, Sirija 1, Nemčija 1.

Na cesti Lisac – Sušak so policisti popoldan ustavili osebni avtomobil , ki ga je vozil državljan Kosova, z urejenim statusom v Italiji, in sopotnica, državljanka Nemčije. V vozilu je bil tudi državljan Kosova brez urejenega statusa, ki je mladoletni voznikov brat. Vozniku in sopotnici je bila izdana globa in sta bila po postopku izpuščena. Za mladoletnega državljana Kosova pa je bil izdan obdolžilni predlog in bo danes vračan hrvaškim varnostnim organom.

V sredo so policisti ponovno obravnavali kar 24 ilegalnih migrantov, po narodni sestavi: Pakistan 13, Afganistan 6, Turčija 5.

Uredništvo