Salvinijevi ukrepi povzročajo preglavice tujim voznikom

Salvinijev decembrski odlok o varnosti je v zadnjih dveh mesecih voznikom avtomobilov s tujimi registrskimi oznakami prinesel  obilico težav. Odlok o varnosti namreč predvideva, da morajo »vse osebe, ki imajo prebivališče v Italiji, v roku 60 dni registrirati svoje vozilo in mu namestiti italijansko registrsko tablico.«
Samo tržiški mestni redarji so od začetka Decembra zasegli dvajset vozil s tujo registrsko oznako, katerih lastniki se niso prilagodili novemu odloku, čeprav že vrsto let živijo v Italiji. Kazen za tuje registrske oznake na vozilu znaša od 712 do 2848 €.

Ceneje s tujimi registrskimi oznakami

Ob pričetku poostrenega nadzora nad tujimi vozili so tržiški občinski upravitelji opozorili, da lastniki vozil s tujo registracijo ne zamenjajo tablic, ker se tako izognejo višjim italijanskim davkom in zavarovalninam. Gre za goljufivo početje, saj se večina prišlekov zaveda, da je potrebno po pridobitvi bivališča v Italiji poskrbeti tudi za zamenjavo tablic.

Vsi lastniki 29 zaseženih vozil so se tako po plačilu globe 712 € za prevzem vozila odločili, da bodo svoja vozila namesto registrirali v Italiji, raje izvozili v države njihovega izvora. Za to imajo na voljo 180 dni.

Uredništvo