Sailing Point Velikonočna regata tudi letos v Portorožu

V regati sodelujejo tekmovalci iz razreda Optimist, foto: jadrokoper.si

Letošnja Velikonočna regata, že 26. po vrsti bo potekala v Portorožu med 30. Marcem in 1. Aprilom, organizatorji pa že imajo prijave tekmovalcev iz 12 držav, zato je letos planiranih kar 9 plovov.

V 24-ih letih se je Portoroška Velikonočna regata se je v zadnjih 25. letih uveljavila kot najpomembnejša regata za razred optimist v tem delu Evrope, že vrsto let pa slovi tudi kot najštevilčnejša regata v Sloveniji. Vsako leto se je udeleži veliko število mladih tekmovalcev v starosti od 7 do 15 let, organizatorji pa imajo letos potrjene optimiste iz Slovenije, Italije, Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Madžarske, Slovaške, Latvije, Malte, Azerbajdžana, Turčije.

Za tekmovalce in obiskovalce so organizatorji pripravili zanimive spremljajoče dejavnosti, med katerimi bo tudi že tradicionalno in med najmlajšimi tudi najtežje pričakovano sobotno nagradno žrebanje. Tudi letos bo glavna nagrada jadrnica optimist, na mlade jadralce pa čaka še cela vrsta drugih dragocenih nagrad, ki bodo izžrebane zadnji dan, po razglasitvi rezultatov.

Nekaj lanskoletnih utrinkov

Sebastjan J