Rižanski vodovod čaka, voda pa odteka

Rižanski vodovod brezbrižno do odtekajoče vode, foto: RVK

Zaradi poškodovane cevi v Kopru voda odteka, Rižanski vodovod je obveščen o problemu, čaka pa na gradbince, ki gradijo parkirišče za odkop poškodovane cevi.

V uredništvo smo prejeli pismo zaskrbljene bralke Marije iz Kopra, ki nas je obvestila o problemu puščanja vode v večstanovanjski hiši Cesta na Markovec 59. Ob gradnji prepotrebnega parkirišča za okoliške stanovalce je v začetku Oktobra prišlo do poškodbe vodovodne cevi na omenjenem naslovu, Rižanski vodovod je o problemu obveščen, a po besedah pristojnih v službi za pripravljalna dela čakajo na gradbince, da odkopljejo poškodovano cev. Ker je cev poškodovana pred števcem za večstanovanjsko hišo, stroškov odtekle vode stanovalci sicer ne bodo nosili, kljub temu pa se z zamakanjem počene cevi povzroča škoda na objektu in okolici.

Že samo kapljanje vode lahko hitro privede do večjih vodovodnih izgub, foto: RVK

Iz Rižanskega vodovoda sicer nismo uspeli dobiti točnih informacij, kdaj bo težava odpravljena, saj čakajo na izkop cevi, kljub temu pa se v tem primeru zopet kaže brezbrižnost javnih podjetij do naravnih dobrin, če teh ne morejo zaračunati končnim uporabnikom. Vsak kubični meter vode vodovodna podjetja končnim uporabnikom skrbno zaračunajo, a v primeru puščanja vode pred števcem, na podlagi katerega lahko obračunavajo stroške pa se ta ista dragocena voda s čakanjem poljubno spušča v okolico.

Sebastjan J