Rimski tabor Tergeste – Fotogalerija

V taboru se odvijajo pravi gladiatorski boji, foto: Sebastjan J

Obiskali smo rimski tabor v Trstu, kjer smo v objektiv ujeli gladiatorske boje, rimske trgovce in vojaški tabor. Ta vikend ob stolnici Sv. Justa na dvorišču Lapidarija gostuje Legio I Italica iz Roviga, ki se je utaborila poleg Muzeja za zgodovino in umetnost ter skupaj z muzejem obiskovalcem nudi edinstven vpogled v zgodovino in življenje pred 2000 leti.

Rimski vojaki med preživljanjem prostega časa, foto: Sebastjan J

Med utaborjenimi šotori boste lahko še jutri našli rimski vojaški tabor s poveljniškim šotorom, gladiatorje, orožarno ter druge rimske obrtnike. Med ponudbo trgovcev si boste tako lahko ogledali nastanek rimskih mozaikov, predmete iz vsakdanjega življenja, rimska glasbila, nakit in druge kovaške izdelke.

Največ pozornosti pa zagotovo pritegneta orožarna, kjer so predstavljeni osnovni kosi orožja rimskih vojakov ter njihova zaščitne oprema, od čelad do oklepa in gladiatorska šola, kjer si lahko ogledate različno opremo gladiatorjev, ki so se nekoč bojevali v arenah ter žive gladiatorske boje.

Rimske prodajalke, foto: Sebastjan J

Skupaj z muzejem, kjer je vstop prost pa obiskovalci dobijo resnično zgodovinsko izkušnjo, saj so v muzeju razstavljeni tudi izdelki iz rimskega imperija, katere so izkopali v bližnji okolici in tako dopolnijo predstavitev v živo iz dvorišča. Poleg rimskih izkopanin pa muzej goste tudi številne egipčanske artefakte ter druge zbirke.

Več utrinkov iz obiska tabora in muzeja pa si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Sebastjan J