Referendum o izolskem občinskem prostorskem načrtu bo 9. januarja

FOTO: Arhiv Občine Izola

Izolski občinski svet je v sklopu današnje 8. izredne seje potrdil predlog odloka o razpisu referenduma o uveljavitvi občinskega prostorskega načrta. Po odločitvi svetnikov bo referendum 9. januarja 2022, so zapisali na občinski spletni strani.

 

Izolski občani se bodo odločali, ali naj se uveljavi odlok o občinskem prostorskem načrtu izolske občine, ki ga je tamkajšnji občinski svet sprejel julija 2021, a do njegove uveljavitve ni prišlo, saj je 18. novembra prejel zahtevo najmanj 5 odstotkov volivcev in volivk, da se razpiše referendum o njegovi uveljavitvi. 

V civilni iniciativi Gibanje za Izolo so ta mesec vložili 952 overjenih podpisov občanov za razpis referenduma o prostorskem načrtu. Viktorija Carli, pobudnica zbiranja podpisov, je ob vložitvi poudarila, da so bili bili v referendum prisiljeni, saj da občina od začetka priprav za izdelavo OPN ni pokazala razumevanja zanje.

Po navedbah župana Danila Markočiča se občina ne bo aktivno vključevala v referendumsko kampanjo, poroča STA. Markočič je prepričan, da bodo občani na referendumu “ravnali s srcem in z mislijo o našem mestu in o razvoju mesta”.

Spletno uredništvo