Razkrivamo: Nogometaša Bojkića so zaradi brutalnega pretepa sester že vrgli iz KMN Bronx Škofije

Dejan Bojkić jo je na sodišču odnesel dobro, v klubu pa niso bili prizanesljivi. Vir: Facebook

Danes smo poročali, da je koprsko okrožno sodišče 20. septembra obsodilo nogometaša Dejana Bojkića, ker je mladenkama, ki popolnega neznanca nista hoteli peljati domov, povzročil hude in lahke telesne poškodbe. Za hude je bil kaznovan s šestimi meseci pogojnega zapora, za lahke s tremi, enotna kazen pa osem mesecev ječe s preizkusno dobo dveh let. Tožilstvo in obramba sta se pritožbi odpovedala, sodba je tako postala pravnomočna, stroški postopka in nagrade odvetnikovpa  bremenijo proračun. KMN Bronx Škofije ga je, smo izvedeli danes, še pred koncem kazenskega postopka vrgel iz kluba.

Dejan Bojkić je zaradi brutalnega napada že izključen iz KMN FC Bronx. O njegovem nasilju vodstvo kluba do maja, ko so jih kontaktirali novinarji Slovenskih novic ni bilo obveščeno, so pa zaradi nogometaševega napada zgroženi.

“Ker tovrstnih očitanih dejanj v klubu ne odobravamo in ker si ne želimo dodatnega negativnega omenjanja v medijih, smo se kljub dejstvu, da takrat Dejan Bojkić še ni bil pravomočno obsojen, odločili, da s koncem sezone 2021/2022 z njim zaključimo sodelovanje, vsaj do trenutka, dokler se vsi z njim vezani postopki ne zaključijo,” je danes sporočil predsednik kluba KMN Bronx Škofije Željko Stanič.

 

Zadnjo tekmo za KMN Bronx Škofije je Dejan Bojkić odigral 8. aprila 2022. Tekma je spadala v sezono 2021/2022.

“Po poletnem premoru je KMN Bronx Škofije pričel s pripravami za sezono 2022/2023 dne 09.08.2022, brez prisotnosti Dejana Bojkića. V tem času je naš klub  odigral že 3 prvenstvene tekme in iz zapisnikov, ki so javno dosegljivi na spletni strani www.futsal.si, je jasno razvidno, da Dejan Bojkić ne igra več za KMN Bronx Škofije. Enako je razvidno iz številnih klubskih objav in fotografij na Faceooku in Instagramu, da ta igralec ni več del našega kluba,” so pojasnili in še, da bo igralec, čeprav ne igra več pri njih ostal registriran tam, vse dokler ne najde novega kluba. Nogometna zveza Slovenije namreč ne izvaja brisanj registracij, ampak zgolj nove registracije.

Spomnimo, v središču Kopra, 16. decembra 2018 okoli dveh zjutraj sta se sestri z obalno-kraške regije, takrat 20-letna Anna K. in 24-letna Francesca K., s prijateljico peš odpravili z območja koprskega Zelenega parka proti svojemu avtomobilu, ki je bilo parkirano za koprsko tržnico na Pristaniški ulici 2. Slovenske novice so maja poročale, da naj bi jima na tamkajšnjem prehodu za pešce začel slediti izolski nogometaš prve slovenske futsal lige, zdaj 28-letni Dejan Bojkić, ki je igral za KMN Bronx Škofije.

Od neznanih deklet naj bi agresivno zahteval prevoz v Izolo, ob tem pa ju bojda še grdo zmerjal. “Pojdite faf … k … čez mejo, pof … pi …, me boste peljale v Izolo?” naj bi kričal. Pri kiosku Oly burger so se ustavile, v avtomobil niso upale, ena od sester je poklicala policijo.

Zgodilo se je na tem parkirišču. FOTO: Primorska24

Od zanikanja do priznanja krivde

Ko je športnik slišal, da policistom daje podatke, je začelo padati. Najprej je s pestjo v glavo boksnil Francesco in ji povzročil pretres možganov, zlom nosne kosti, rano na nosu in udarnino glave, je pred tednom dni priznal Bojkić.

Njeno mlajšo sestro Anno je prav tako s pestjo tako močno boksnil v glavo, da ji je raztrgal levi bobnič, od tedaj je trajno naglušna. Povzročil ji je tudi piskanje v desnem ušesu piše v sodbi in motnje v ravnotežju, s čimer je povzročil, da je oškodovankina orientacija v prostoru in njeno ravnotežje moteno.

Bojkić je po napadu zbežal v smeri Semedele, a so ga priče prepoznale. Koprski policisti so ga izsledili, ga ovadili tožilstvu, slednje pa je zoper njega vložilo obtožnico zaradi povzročitve hude in lahke telesne poškodbe.

Ob priznanju krivde je obtoženi izjavil “obžalujem dogodek in upam, da se kaj takega ne ponovi,” je bilo slišati na sodišču. Po naših zanesljivih informacijah pa se je sestrama na hodniku sodišča posmehoval in A.F. celo dejal “mrš”.

Novinarjem Slovenskih novic je maja letos sicer zanikal, da bi koga tepel, a priznal, da je bil na kraju dogodka. Sicer pa, da sta ga “sestri odrinili, sam pa je le odrinil nazaj”, zato, da bi se ubranil.

Sojenju se je izmikal
Februarja 2022 Bojkić  ni dvignil pošte z okrožnega sodišča, zato predobravnavni narok ni bil izveden. Za petega maja ga je sodnik Matevž Gros razpisal vnovič, obtoženi je sodno pošto prevzel, a ni prišel. Tretji poskus naroka je bil sedmega junija, obtoženi je prišel, a ker je šele istega dne oddal prošnjo za brezplačno pravno pomoč, naroka niso mogli opraviti. Četrti poskus je bil 12. julija, a je spet prišel brez zagovornika, ker vloge za brezplačno pravno pomoč ni izpolnil pravilno. Neresnost obtoženega se je nadaljevala tudi 23. avgusta, ko ga na sodišče ni bilo, ker da je mislil, da je narok ob 13., ne pa ob 9 uri. Na šestem naroku, izvedenem pred tednom dni, je obrnil ploščo in krivdo priznal.

Spletno uredništvo