RAZKRIVAMO: Domnevnega posilstva lastne hčerke je osumljen pripadnik Štajerske varde Vlado Čehič

Vlado Čehič. FOTO: Facebook

Po aprilskih protestih v Mariboru, na katerih so nekateri izražali nestrinjanje z nekaterimi vladnimi ukrepi za zajezitev epidemije, naj bi se za štirimi stenami zgodilo posilstvo, ki da ga je nad lastno hčerko zagrešil oče. Razkrivamo, da je policija posilstva osumila 54-letnega Vlada Čehiča, pripadnika tako imenovane Štajerske varde. Čehiča, ki vse obtožbe zanika in poudarja, da gre za konstrukt, je preiskovalna sodnica poslala v pripor.

 

Po poročanju Večera naj bi moški posilil odraslo hčer. Zgodilo naj bi se po zaključku protivladnih protestov, ko je moški svojo hčer, s katero ne živita skupaj, pred približno štirinajstimi dnevi povabil k sebi domov. Tam naj bi jo, navaja domnevna žrtev, prepričeval, da v resnici ni njen oče. Potem naj bi imel z njo spolni odnos brez njene privolitve. Ker da je zaužila preveč alkohola, je pri očetu prespala, naslednji dan pa se je zavedela, kaj se je zgodilo. Odšla je na pregled v tamkajšnjo bolnišnico, kjer da so posilstvo potrdili in o tem obvestili policiste, ki so obravnavo suma storitve kaznivega dejanja vzeli v svoje roke.

Čehiča so odvedli pred mariborsko preiskovalno sodnico, ki je zanj zaradi ponovitvene nevarnosti odredila pripor. Po 170. členu kazenskega zakonika je za posilstvo sicer zagrožena kazen od enega do deset let zapora.

Čehič je vse očitke hčerke zanikal. Po pisanju medija je prijava moškega maščevanje njegove nekdanje partnerice, ki ga je prijavila zaradi nasilja v družini, njemu pa so izrekli prepoved približevanja.

Obsojen na sedem let ječe

Čehič je sicer stari znanec policije. Leta 2010 je bil med drugim obsojen sodelovanja v mamilarski verigi. Dokazni postopek je pokazal, da je bil mariborski gostinski lokal Buldog, ki ga je imel takrat v najemu Čehič, center preprodaje mamil, sam pa je bil organizator prekupčevalske mreže. Obsodili so ga na sedem let zapora.

Varda posiljevalcev ne tolerira

Na zgodbo o domnevnem posilstvu se je odzval poveljnik Slovenske in Štajerske varde Andrej Šiško, ki je dejal, da v vardi za posiljevalce ni prostora ter da kakršno koli posilstvo v njihovi organizaciji naojstreje obsojajo. Navedbe v osmih točkah, ki jih je Šiško objavil na facebooku, objavljamo nelektorirane in v celoti:

 

1. Domnevni dogodek domnevnega posilstva, naj bi se zgodil pred več kot 14. dnevi, a v zvezi z njim v Slovenski in Štajerski vardi nimamo nobenih konkretnih vesti, še manj so nam znana kakršnakoli dejstva.

2. Kakršnokoli dejansko posilstvo kogarkoli, s strani kogarkoli, v Slovenski in Štajerski vardi najstrožje obsojamo!

3. Po Ustavi Republike Slovenije velja vsakdo, komur ni pravnomočno dokazana krivda za nedolžnega! (27. člen Ustave RS)

4. Niti Slovenska varda, niti Štajerska varda nimata ničesar z domnevnim dogodkom, ko naj bi se zgodilo domnevno posilstvo.

5. Kakršenkoli dogodek, na katerem naj bi domnevno prišlo do posilstva, se v nobenem primeru ni zgodil v okviru dejavnosti katerekoli Varde. Varda za kakršnokoli zasebno dejavnost kogarkoli, ne more javno odgovarjati!

6. Vsak načrtno vpletanje Varde v kakršenkoli dogodek povezan z domnevnim posilstvom, je zlonamerno in predstavlja organiziran kriminal!

7. Sleherna povezava med protesti v Mariboru in delovanjem Štajerske in Slovenske varde je neresjedna in zlonamerna!

8. Za nobenega posiljevalca v vrstah Štajerske in Slovenske varde ni prostora!«

Uredništvo