Razkrivamo: Branko Krklec zagrešil dvojni umor, ustrelil sina in sestro izvršitelja Milana Klementa

Fotografija je simbolična. FOTO: Primorska24

Včeraj malo pred šesto uro zvečer se je v zaselku Škofije v Občini Šmarje pri Jelšah zgodila tragedija, kakršne domačini ne pomnijo. 66-letnik je streljal na 27-letnika in 42-letnico, ki sta bila tam po službene dolžnosti, in oba usmrtil.

 

ŠKOFIJA -S celjske policijske uprave so sporočili, da sta malo pred storitvijo kaznivega dejanja do bivališča osumljenca prišla 42-letna pomočnica in 27-letni pomočnik sodnega izvršitelja, da bi na podlagi sklepa Okrajnega sodišča Šmarje pri Jelšah opravila zaseg vozila. Kot smo izvedeli naj bi šlo za starejše vozilo VW polo, vredno naj bi bilo le nekaj sto evrov. Policisti so pojasnili, da je osumljeni temu nasprotoval, zaradi česar je med njimi prišlo do prerivanja.

Osumljenec, ki naj bi bil po naših neuradnih informacijah Branko Krklec, je šel nato v stanovanjsko hišo, se po krajšem času vrnil ter pristopil do izvršiteljev. Z enim strelom je ustrelil moškega, kot smo izvedeli neuradno, naj bi šlo za Aleksandra Klementa iz Slovenskih Konjic, sina izvršitelja Milana Klementa, ki ima sedež v Kremberku v Občini Sveta Ana v Slovenskih goricah, takoj za tem pa je s pištolo ustrelil še izvršiteljevo sestro Natašo Zadravec Klement iz Bresternice. Aleksander je strelni rani podlegel na kraju, njegova teta, ki je utrpela hude telesne poškodbe, pa je boj za življenje ponoči izgubila v celjski bolnišnici.

Policiste naj bi bi poklicala osumljenčeva žena, ki je z možem zadnji dve leti živela na naslovu Škofija 16, kjer se je odvila tragedija. Krklec je bil takoj po dejanju prijet, zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. Celjski policisti so navedli, da osumljenega v preteklosti zaradi kaznivih dejanj z elemneti nasilja niso obravnavali, bil pa je v postopku zaradi premoženjskih deliktov.

Branko Krklec se je ukvarjal z gradbeništvom in slikopleskarstvom, ker so mu naročniki del menda večkrat ostali dolžni, je šlo njegovo podjetje v stečaj, toda vseh dolgov se očitno ni rešil.

Spletno uredništvo