PU Nova Gorica ne pojasnjuje prvorazredne obravnave islamskega terorista

Napaden slovenski državljan, napaden slovenski policist, za aretacijo islamskega terorista je morala policija uporabiti strelno orožje.

Nato pa je PU Nova Gorica istega kriminalca na sojenju za odvratna teroristična dejanja napada na osebe, obravnavala kot nedolžno žrtev, kar je razvidno tudi iz fotografij.

Slovensko javnost zanima, zakaj se je policistom zdelo nepotrebno vkleniti zločinca, foto: twitter

Slovenska javnost je seveda začela spraševati vprašanja, zakaj tako odstopanje od ustaljenih policijskih praks pri islamskem teroristu. Ta ista vprašanja smo posredovali na PU Nova Gorica, kjer pa nam je Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi in samostojni policijski inšpektor, zgolj še enkrat posredoval izjavo za javnost ob aretaciji islamskega terorista.

Odgovorov zakaj v primeru Iračana ob privedbi na sodišče, niso bili uporabljeni ustaljeni policijski postopki za tako nevarno osebo, nismo prejeli. PU Nova Gorica smo kljub temu še enkrat pozvali za točne odgovore na naša vprašanja, vendar tudi v drugo odgovorov nismo prejeli.

Očitno slovenska policija meni, da ni dolžna lastnim državljanom in davkoplačevalcem, pojasnjevati zakaj tuje kriminalce obravnava kot nedolžne žrtve, na drugi strani pa slovenske državljane za najmanjše prekrške ali celo po krivem obtožene obravnava, kot najhujše zločince in z njimi tako tudi postopa.

Uredništvo