PU Koper: V devetih dneh zajeli 203 ilegalne migrante

Fotografija je simbolična.

KOPER – Zaradi naraščajočega trenda nezakonitih prehodov na meji s Hrvaško je vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Anton Travner odredil izvajanje poostrenega nadzora meje, ki se je začel včeraj, trajal pa bo do petka. Na območju Policijske uprave Koper so v devetih dneh zajeli 203 migrante.

 

V minulem tednu spet naval

Od prejšnjega ponedeljka do torka zjutraj je PU Koper obravnavala 30 ilegalnih migrantov: 15 državljanov Pakistana, 14 Afganistana in enega iz Hrvaške. S torka na sredo so obravnavali 29 oseb, med njimi 15 Pakistancev, 10 državljanov Nepala, 2 iz Afganistana, enega iz Alžirije in enega Maročana.

Naslednji dan so imeli policisti v obravnavi 17 prebežnikov: 11 iz Pakistana, 2 iz Afganistana, 2 iz Maroka, državljana Kosova in Turčije. PP Kozina jih je obravnavala 11, PPIU Koper 2, PP Koper 2, PP Ilirska Bistrica prav tako 2. Ilirskobistriški policisti imajo v postopku tudi 64-letnega državljana Hrvaške, osumljen je storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje.

Med četrtkom in petkom sta bila v postopku državljan Maroka, ki je zaprosil za azil, in državljan Alžirije, ki je bil vrnjen na Hrvaško. Od petka do ponedeljka zjutraj pa so imeli policisti v postopku skupno 62 oseb. Od tega so nam italijanski varnostni organi vrnili 20 prebežnikov, ostalih 42 so obravnavali na različnih enotah PU Koper: PP Ilirska Bistrica 19 oseb, policisti PP Kozina 15, policisti PP Koper 7 in policisti PPIU Koper eno osebo. Med njimi je bilo 33 Afganistancev, 14 Pakistancev, 7 Nepalcev, 5 Maročanov, državljan Kosova, Sirije in Turčije.

Med ponedeljkom in sredo jih je bilo še 63

Od ponedeljka do danes do 6.00 so imeli policisti delo s 63. migranti. 29 jih je bilo državljanov Afganistana, 12 iz Pakistana, 9 iz Maroka, 5 iz Bangladeša prav toliko iz Irana, eden iz Alžirije, Slonokoščene obale in Sudana.

 

Uredništvo