Prostofer v Izoli drugi najuspešnejši v državi: največ Izolanov potrebuje prevoz zaradi zdravstvenih storitev

Izolski prostoferji. FOTO: Občina Izola

Ob nacionalnem tednu prostovoljstva, ki letos poteka do nedelje, se zaznamuje pomen prostovoljskega udejstvovanja. Izolski občinarji se ob tem zahvaljujejo vsem prostovoljcem.

 

Slednji posebej izpostavljajo trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt Prostofer zavoda Zlata mreža. spomnimo, Prostofer je namenjen tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do obiska pri zdravniku, do bolnišnice, banke, trgovine.

“Projekt je bil v občini Izola vzpostavljen julija 2019. Do danes so prostovoljni vozniki opravili skupno 1125 prevozov, kar jih umešča na drugo mesto v državnem merilu. V Izoli prostoferji dnevno opravijo 2–3 brezplačne prevoze, večinoma za potrebe zdravstvenih storitev občanov. V skupino voznikov se je zadnji mesec priključilo deset novih šoferjev,” sporočajo občinarji.

To priložnost je izolski župan Danilo Markočič obeležil s sprejemom prostoferjev, z Miho Bogatajem, direktorjem podjetja Zlata mreža, sta podelila priznanja do sedaj najzaslužnejšim prostovoljnim šoferjem: Korneliju Vidmarju za 439 opravljenih brezplačnih prevozov, Lauri Tončetič za 227, Hasanu Smajlagiću za 112 prevozov in zahvalo Srečku Langeršku za koordiniranje prevozov. Župan se je zahvalil tudi vsem ostalim prostovoljcem.

Vabljeni med prostoferje
Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki potrebujejo prevoz. Svojo pripravljenost postati prostofer najavite Občini Izola na telefonsko številko 05 66 00 322.

Vir: Občina Izola