Primorski študenti bodo obdarovali 30 socialno ogroženih mladostnikov

Zbirno mesto in izvedbo projekta na ŠOUP izvaja skupina študentov prostovoljcev PreProstoVoljni. Projekt PreProstoVoljni sofinancira MOK. FOTO: ŠOUP

“Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) se izjemno dobro zavedamo stisk, ki pestijo mlade v času draginje in povečanja vseh življenjskih stroškov. Verjamemo, da je naša dolžnost in odgovornost, da smo aktivni na socialnem področju ter pomagamo tistim, ki potrebujejo našo pomoč. Lansko leto smo pomagali 30 socialno ogroženim mladostnikom in enako akcijo smo izvedli tudi v letošnjem letu,” je na svoji spletni strani zapisala študentska organizacija.

 

Študentska organizacija Univerze na Primorskem je že več let zbirna točka akcije Božiček za en dan, v kateri sodelujejo prostovoljci iz celotne Slovenije. V letošnjem študijskem letu pa so se, že drugič zapored, odločili, da bodo še aktivneje sodelovali v akciji in pomagali socialno ogroženim mladostnikom. Pripravili so darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov.

“Upamo, da smo mladostnikom v stiski s to gesto nekoliko polepšali praznični čas in zaključek koledarskega leta. Darila, ki smo jih pripravili, so namenjena mladostnikom od 15. do 18. leta starosti. To starostno skupino smo izbrali, ker menimo, da je prevečkrat zapostavljena in najbolj potrebuje našo pomoč.”

Akcija Božiček za en dan je čudovit projekt, h kateremu se z veseljem pridružimo tudi študenti, saj pomaga socialno šibkejšim otrokom in starostnikom. V času prihajajočih praznikov je pomembno, da vsaj delno pripomoremo k reševanju stisk tistih, ki potrebujejo našo pomoč. Izjemno sem vesela, da smo na ŠOUP že drugo leto zapored pripravili darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov in upam, da jim bomo na ta način nekoliko polepšali praznični čas.” – Tjaša Mele, sekretarka za socialno in študentsko problematiko.

Vir: soup.si