Primorski kuhar šefa dvakrat zabodel v glavo in hrbet

CELOVEC – Na celovškem deželnem sodišču se je v sredo začelo sojenje kuharju iz slovenske Istre. Obtožen je poskusa umora svojega nadrejenega. Dejanja ni priznal, a ga po poročanju avstrijskih medijev, obžaluje.

 

20. marca lani so v restavraciji ter na vrtu gostinskega obrata Francobollo v Šentjakobu v Rožu na avstrijskem Koroškem praznovali rojstni dan prijateljice lastnika lokala. Obtoženi Primorec naj bi pripravljal hrano, potem pa se je z udeleženci zabave tudi družil. Takrat 54-letnik se je, bojda okoli polnoči, s 50-letnim šefom in njegovim bratom sprl v restavraciji. Prepirali naj bi se tudi na vrtu lokala, nadaljevali pa na ulici, so takrat poročali tamkajšnji mediji. Vzrok spora pa baje, da je kuhar zahteval takojšnje plačilo za delo, šef pa naj bi mu dejal, da ne zna kuhati, se mu posmehoval in ga žalil, kar naj bi Primorca ujezilo. Iz restavracije, da je zato vzel kuhinjski nož za zrezke, s katerim naj bi 50-letnega delodajalca zabodel v hrbet in dvakrat v glavo, konica noža pa je končala v glavi oškodovanca.

Branil se je

Kuhar se ne čuti krivega, prav tako je zanikal, da bi se sprli zaradi denarja. V svojem zagovoru je dejal, da je bil paničen, da se je zbal za svoje življenje in naj bi se samo branil. Po sporu v lokalu naj bi se namreč odpravil v tamkajšnje stanovanje za osebje, brata pa sta šla za njim. Iz stanovanja, da sta začela metati kuharjeve stvari, šef naj bi bil ta, ki ga je napadel z nožem, ki ga je eden od bratov prinesel s seboj, a mu ga je uspelo iztrgati iz rok. Napada z nožem se obtoženi, ki se je sam prijavil policiji, ne spominja.

Sojenje se nadaljuje z zaslišanjem sodnih izvedencev in prič.

Uredništvo