Primorska avtocesta zaprta, sneži tudi na Obali

Primorska avtocesta. FOTO: Neža Lazar/Facebook: Promet za Obalo

Primorska avtocesta in vipavska hitra cesta sta pri razcepu Nanos zaradi zdrsov tovornih vozil in močnega sneženja zaprti v obe smeri. Sneži povsod po državi. V zimskih razmerah je – ne glede na datum – na vozilih obvezna zimska oprema.

 

Tovorna vozila izločajo na primorski avtocesti pred Vrhniko proti Kopru, iz smeri Fernetičev in Nove Gorice proti Ljubljani;

Na primorski avtocesti nastajajo zastoji na območju Senožeč in Razdrtega v obe smeri, med Ljubljano in Vrhniko v obe smeri ter med Postojno in Razdrtim v obe smeri

Na Vipavski hitri cesti je zaradi burje 2. stopnje med Selom in Nanosom promet prepovedan za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, zastoj je nastal od Vipave proti Razdrtem, prav tako tudi na regionalni cesti Vipava – Podnanos – Razdrto.

Primorska avtocesta. FOTO: Rendy Cah/Facebook: Promet za Obalo

Zdrsa tovornih vozil sta se zgodila na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim proti Kopru in na glavni cesti Kozina – Starod pri Hrušici. Zaradi okvare vozila je na območju avtoceste Vrhnika – Logatec proti Kopru, zaprt počasni pas.

Promet za priklopnike in polpriklopnike je prepovedan na cestah Ajdovščina – Col – Črni vrh – Godovič in Idrija – Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje.

Do 16. aprila 2021 po Sloveniji ob nedeljah in dela prostih dneh veljajo dodatne izjeme glede omejitve prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7, 5 t.

Uredništvo/Vir: www.promet.si