Pričetek sojenja obdolženim v primeru Kobra

V aretacijah oktobra 2016 so sodelovale številne policijske enote, foto: svet24.si

Danes 26. junija se je na koprskem okrožnem sodišču začela serija predobravnavnih narokov zoper kriminalce združbe znane pod imenom Kobra, obdolžene za preprodajo drog, trgovanja z orožjem in ilegalnimi prebežniki.

Devet mesecev po največji policijski akciji na obali,kjer so specialci in kriminalisti prijeli številne osumljence v Piranu, Izoli in Kopru, je prvih šest obtoženih danes stopilo pred sodnico. Nihče izmed 6 obdolžencev ni priznal krivde, izjavo o posedanju prepovedanih drog je podal le 29-letni Koprčan Marko Cecelja. Odvetniki šesterice niso zahtevali izločitve dokazov, razen odvetnik 33-letnega Dibrana Hoxhaja Juhant, ki je zahteval izločitev izpisov iz Hoxhajevega telefona, ker naj bi kriminalisti njegovo izjavo, da se s tem strinja, pridobili z zvijačo. “Podpisal sem, ker so mi rekli, da mi bodo pregledali telefon tudi če ne podpišem,” je dejal najstarejši Hoxhaj.

Shqipron Hoxhaj je kljub Interpolovi tiralici še vedno na begu, foto: planet.si

Od prvotnih 23 osumljencev ima nalog pa privedbo pred sodnika le še 16 obtoženih, med katerimi je tudi znani koprski nogometaš Ivica Guberac. Tožilstvo jim očita, da so preprodajali drogo ter izsiljevali in prevažali prebežnike čez državno mejo.

Ob aretacijah so v začetku lanskega oktobra kriminalisti zasegli tri kilograme kokaina, 2,3 kilograme heroina, 415 ponarejenih bankovcev po sto evrov, več snovi za povečevanje volumna drog in še nekaj prepovedanih snovi v športu.

Policija pa v povezavi s to akcijo še vedno išče 27-letnega Shqiprona Hoxhaja, ki se je na dan aretacij izmuznil policijskim patruljam in je kljub mednarodni Interpolovi tiralici še vedno na begu.

Sebastjan J