Pri pristanku se je hudo poškodovala jadralna padalka

Fotografija je simbolična. FOTO: Wikipedia

Pri pristanku na vzletišču za jadralne padalce Kovk se je poškodovala 34-letna jadralna padalka.

 

Novogoriški policisti so bili včeraj ob 18.53 obveščeni, da se je na vzletišču za jadralne  padalce na Kovku v ajdovski občini poškodovala 34–letna jadralna padalka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta padalka in še en jadralni padalec vsak s svojim padalom vzletela na vzletišču za jadralna padalce Kovk in nato letela ob južnih strani planote proti Predmeji in Čavnu.

Okoli 18.30 sta se vrnila nazaj nad vzletišče Kovk, da bi pristala. Padalka je ob 18.45 pri pristajanju na vrhu vzletišča Kovk preveč zaprla padalo, saj je hotela zmanjšati hitrost pri pristajanju. Pri tem je izgubila vzgon, tako da je z večjo hitrostjo z višine približno pet metrov padla na tla in si očitno poškodovala hrbtenico.

Na kraju nezgode so posredovali reševalci NMP ZD Ajdovščina, gorski reševalci GRS Tolmin – skupina Ajdovščina, ki so jo oskrbeli. Kasneje so jo prevzeli člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, ki so padalko z vojaškim helikopterjem  odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O dogodku so poleg pristojnih pravosodnih organov policisti obvestili preiskovalca letalskih  nesreč in incidentov. O ugotovljenih dejstvih pa bodo s pisnim poročilom obvestili tudi državno tožilstvo v Novi Gorici.

Uredništvo