Prepoved vstopa za heteroseksualce

LGBT skupnost na ''paradi ponosa'', foto: youtube.com

Manjšine so navadno ogrožene skupine, ki jih povezujejo določene stvari kot so enaka etničnost, verska pripadnost, ali pa spolne prakse.  Zaznamuje jih dejstvo kratenja pravic s strani večine ter boj s katerim skušajo izenačiti svoj položaj s to večino. V zadnjem desetletju je to še posebej vidno pri pripadnikih LGBT skupin, katere vse bolj prihajajo v ospredje, njihov boj za pravice pa postaja boj za dominacijo kulturnega, učnega, političnega in predvsem javnega prostora.

Elijah Daniel ob prevzemu županske funkcije, foto: twitter.com

Čeprav so bili pripadniki LGBT skupin skozi celotno zgodovino preganjani v svojem obstoju, pa nedavni primer iz zvezne države Michigan dokazuje, kako hitro se stvari lahko obrnejo s prevzemom politične moči takih manjšinskih skupin.

Župan mesta Hell (Pekel) Elijah Daniel, v zvezni državi Michigan je ob nastopu svoje funkcije izdal dekret, s katerim je prepovedal vstop v mesto heteroseksualcem, za obstoječe prebivalce mesta s heteroseksualno spolno usmeritvijo pa je izdal ”smernice”, s katerimi lahko ob obveznem plačilu zneska 84.000 $ svojo seksualnost z abstinenco prilagodijo novim političnim trendom in tako ostanejo v mestu. Novi župan mesta je ob izdaji dekreta podal komentar, »Da so homoseksualce vedno pošiljali v pekel, zato kot župan mesta z istim imenom želi mesto spremeniti v povsem LGBT skupnosti prijazno mesto, kjer heteroseksualci niso zaželeni.«

Seveda gre vse skupaj le za del mestne turistične ponudbe, kjer proti plačilu 110 $ lahko postanete ”Župan mesta za en dan”, Elijah Daniel pa je poklicni komik, ki je želel s to kontroverzno pobudo opomniti ljudi, kako hitro se lahko znajdejo na drugi strani zakona, v luči Trumpovih odlokov o prepovedi vstopa v ZDA za muslimane nekaterih držav.

Nekateri Daniela zaradi njegove ideje o prepovedi heteroseksualcev že kujejo v zvezde, foto: twitter.com
Dekret s katerim je novi župan prepovedal vstop v mesto heteroseksualcem, foto: twitter

 

 

 

 

Kljub potegavščini pa je peklenski župan požel ogromne salve pohval na svojem twitterju in podporo njegovi nameri, kar nakazuje, da lahko še tako neumna ideja postane resnični del politične agende v prihodnje.

Sebastjan J