Premiki na tramvajski progi proti Trstu – video

Tramvaj bo zopet vozil potnike že Januarja prihodnje leto, foto: youtube

Preiskovalna komisija urada USTIF, z italijanskega ministrstva za infrastrukturo in transport je v sredo na zasedanju v Rimu potrdila občinske predloge za zagon tramvaja z določenimi zahtevami. Ponovni zagon proge naj bi se tako dokončno pomaknil na pričetek prihodnjega leta, po poročanju Il Piccola najverjetneje že Januarja. To novice je včeraj sporočil tržaški župan Roberto Dipiazza.

Kljub uradni tišini občinske uprave glede zahtev komisije, pa naj bi šlo za manjše popravke, kot je menjava dotrajanih tirov, urejanje pločnikov ob progi in drugih malenkosti. »Brez prevelikih zahtev komisije, lahko njihove popravke s sredstvi, ki so nam že na voljo končamo do konca leta. Nato samo še preizkus proge in ponovni zagon linije.« je svoje oznanilo zaključil župan Dipiazza.

Spodaj si lahko ogledate amaterski posnetek vožnje s tramvajem Maja 2017.

Tramvaj Opčine-Trst se je po ponovnem zagonu proge leta 2016, že Avgusta naslednje leto zaradi nesreče zopet ustavil, njegov ponovni zagon pa se je zaradi preteklih zapletov večkrat premaknil. Glede na dolgotrajno obravnavo komisije v Rimu, ki je na koncu le prižgala zeleno luč za ponovni zagon pa se morda končno le lahko nadejamo ponovne vzpostavitve linije Opčine-Trst. Da so potrebe po povezovanju tržaškega Krasa s Trstom nujne je pokazala tudi peticija, katero je v začetku leta 2017 podpisalo kar 70 trgovcev na Opčinah in s katero so zahtevali ponovno vzpostavitev linije.

Uredništvo