Premier Janša bo v četrtek obiskal Poljsko

Premier Janez Janša. FOTO: Vlada RS/Twitter

Predsednik vlade Janez Janša bo v četrtek na delovnem obisku na Poljskem. Gostil ga bo poljski predsednik vlade Mateusz Morawiecki.

 

Namen obiska je krepitev političnega in gospodarskega sodelovanja med državama ter izmenjava mnenj in stališč o aktualnih evropskih zadevah in zunanjepolitičnih temah, pri čemer bodo pogovori osredotočeni na bilateralno sodelovanje in prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU. Pogovori bodo potekali tudi o krepitvi sodelovanja v okviru regionalnih povezav, kot je pobuda Tri morja, so navedli v kabinetu predsednika vlade.

V okviru obiska se bo predsednik vlade sestal z gostiteljem, predsednikom Vlade Republike Poljske Mateuszem Morawieckim ter s predsednico poljskega parlamenta oziroma maršalko Sejma Republike Poljske Elżbieto Witek. “Odnosi med Slovenijo in Poljsko so dobri in prijateljski. Interes za krepitev dvostranskega sodelovanja se kaže na področjih transporta, logistike, energetike, notranjih zadev, obrambe, kulture, znanosti, do sodelovanja parlamentov in med mesti. S Poljsko med drugim dobro sodelujemo v pobudi Tri morja in v razširjenem formatu Višegrajske skupine,” so še navedli v premierjevem kabinetu.

Vir: GOV.SI