Predstavitev kandidatov Ilirske Bistrice, Postojne in Sežane

Včeraj je na kmetiji Hudičevec potekala predstavitev kandidatov 2. Volilne enote, kjer so se predstavili Adrijana Kocjančič, Mara Glušič in Zvonko Černač. Poleg predstavitve kandidatov je nato tudi potekal pogovor s podporniki, ki so se udeležili predstavitve.

Najprej je zbrane pozdravil Zvonko Černač, nato pa je besedo predal Mari Glušič, ki kandidira v 6. Volilnem okraju na območju Divače, Hrpelj-Kozine, Komna in Sežane.

»Poleg dobrega programa stranke pri uresničevanju katerega bom po izvolitvi v DZ sodelovala, bom stremela tudi k reševanju lokalne problematike na državni ravni in zastopala glas ter predloge ljudi, za izboljšanje življenja državljanov na vseh področjih.« je v predstavitvi povedala Mara, ki kot samostojna podjetnica pozna tegobe in stiske navadnih državljanov, saj se z njimi srečuje iz dneva v dan.

»Na državni ravni se bom z dobrim in poštenim delom trudila v korist državljanov, saj moji predlagatelji, ki so mi že drugič zaupali to kandidaturo poznajo moj vodilo, ‘Delaj in delo končaj.«

Nato se je zbranim predstavila Adrijana Kocjančič, ki kandidira v 7. Volilnem okraju na območju Ilirske Bistrice.

»Tudi, če nismo vključeni v politično življenje, je potrebno vrednote demokracije, svobode, pravičnosti, varnosti, miru in blaginje ohranjati ter negovati, kar je naloga vsakega posameznika.« je Adrijana izpostavila vključevanje vseh v izgradnjo boljšega življenja.

»Izbrala sem si angažirano politično pot, ki s seboj prinaša veliko mero odgovornosti, katere pa je v naši družbi zelo malo, ali pa jo odgovorni brišejo, kar me zelo moti.«

Kot zadnji se je zbranim predstavil še Zvonko Černač, ki kandidira v 8. Volilnem okraju na območju Postojne.

»Kandidiram, ker verjamem da lahko z zaupanjem volivcev skupaj za Slovenijo dosežemo več in ker menim, da morajo biti v politiki prisotni kompetentni ljudje, ki v državljanih spodbujajo zaupanje v svoje delo.« je pomembnost pravih obrazov v DZ izpostavil Zvonko.

»Rezultati mojega dosedanjega javnega dela so vidni in prinašajo koristi navadnim državljanom, saj sem vedno delal zgolj v njihovo korist, tako pa bo tudi v bodoče.« je svojo predstavitev zaključil Zvonko Černač in še enkrat pozval vse volivce, naj se predčasnih volitev v Državni zbor 3. Junija udeležijo v čim večjem številu.

Po predstavitvi kandidatov so se zbrani podporniki pogovorili s svojimi kandidati, jim zastavljali vprašanja glede aktualne problematike, tako glede nacionalne varnosti, kot tudi reševanja prezapletene birokracije in drugih področij.

Vsi kandidati bodo imeli na volilnih glasovnicah številko 22.

Sebastjan J