Predsedniška kandidatka NSi Ljudmila Novak je nagovorila volivce v Kopru

Predsedniška kandidatka Ljudmila Novak na srečanju v Bio Hotelu Koper, foto: NSi

V okviru turneje obiskov po Sloveniji imenovanih Srečanje s predsednico je Ljudmila Novak 25. Septembra obiskala Koper ter se v Bio Hotelu srečala s svojimi člani in simpatizerji stranke. Na srečanju je izpostavila, da »Slovenija sodi med najuspešnejše države na svetu.«
Spremljala sta jo poslanca Iva Dimic in Jernej Vrtovec.

Ljudmila Novak in Danijel Sertič, foto: NSi

Ljudmila je na srečanju kot razlog za svojo predsedniško kandidaturo svojim podpornikom navedla, da hoče uspešno in pravično Slovenijo, z enakimi možnostmi za vse.
»Napovedala sem, da hočem, da bi bila Slovenija med 15. najbolj uspešnimi državami sveta. Prepričana sem, da je to mogoče. Če se bomo medsebojno spoštovali, spodbujali podjetnost in skupaj delali za iste cilje, ne glede na različna prepričanja, potem bo Slovenija lahko uspešna.«

Predsednica NSi je napovedala, da si bo kot predsednica prizadevala tudi za bolj pravično Slovenijo, ki bo zagotavljala enake možnosti za vse državljane. »Slovenci premalo zaupamo v svoje inštitucije, zato želim, da bodo na najvišja mesta imenovani kredibilni ljudje, ki bodo delali za pravično Slovenijo, v kateri ne bo klientelizma in korupcije,« je poudarila.

Ljudmila Novak je še dejala, da hoče živeti v Sloveniji, ki bo šla v pravo smer. »Menim, da mora biti predsednik države ne samo politična, ampak tudi moralna avtoriteta. Predsedniku morajo državljani zaupati ter prisluhniti njegovim besedam in usmeritvam, še posebej takrat, ko se v državi srečujemo z določenim problemom in se ne ve, v katero smer mora iti država,« je prepričana predsednica NSi.

foto: NSi

V Hotelu Bio v Kopru je bilo tako jasno čutiti pozitivno energijo njenih podpornikov in simpatizerjev, ki Ljudmilo Novak povsod sprejmemo z glasnim aplavzom in vzpodbudnimi besedami. Njeni podporniki tudi izražajo veselje nad desno kandidatko za katero menijo, da ima velike možnostmi za uvrstitev v drugi krog. Ljudmila je na srečanju tudi večkrat poudarila, da kandidira prav zato, da bi ljudem ponudila vizijo prihodnosti in jasna stališča do ključnih vprašanj Slovenije.

Pripravil Danijel Sertič, Predsednik MO NSI Koper
Uredil Sebastjan J