Predsednik vlade in ministri SDS danes s predstavniki obalno-kraške regije

Predsednik vlade Janez Janša in ministri SDS so se danes sestali s predstavniki obalno-kraške regije. FOTO: SDS

Predsednik vlade Janez Janša, ministri Zvone Černač, Aleš Hojs in Andrej Vizjak ter državni sekretar Božo Predalič so se danes, 18. 10. 2021, srečali s predstavniki obalno-kraške regijske koordinacije SDS. Predstavniki regije so se ministrski ekipi ter premierju zahvalili za dobro opravljeno dosedanje delo in predstavili probleme na lokalni ter regijski ravni.

 

Srečanja obalno-kraške regijske koordinacije SDS s predstavniki vlade so se udeležili predsedniki lokalnih odborov ter vodstvo regijske koordinacije.

Predstavniki lokalnih odborov SDS so pohvalili dosedanje dosežke vlade in se ji zahvalili za projekte in že rešene težave v regiji. Izpostavili so bistvene probleme v regiji, ki se tičejo predvsem pomanjkanja zdravstvenega kadra – sploh v družinski medicini, pomanjkanja mest za starostnike v domovih za starejše, oskrbe s pitno vodo, protipoplavne varnosti in infrastrukture. Prav tako so izpostavili probleme z vrtci, probleme ribičev ter željo po vzpostavitvi medgeneracijskega in kulturnega centra. Na koncu so se zahvalili ekipi za to, da si je vzela čas za seznanitev s težavami v regiji.

Okoljski minister Andrej Vizjak je zagotovil, da rešujejo trd oreh imenovan vodovod. Sklenili so pogodbo in locirali kohezijski denar v tej perspektivi. Žalosti ga, da se pojavljajo le strokovnjaki, ki so proti temu projektu. “Mi želimo ta projekt rešiti. Ta regija zares potrebuje vodo in to še bolj, kot pred 10 leti. Pripravili bomo tudi razpis za male vodovode za manj kot 2.000 priključkov.”

Minister Zvone Černač pa je izpostavil pomembnost in alternative obvoznici Jagodje – Lucija.

Spletno uredništvo, vir: SDS