Predlogi za prostovoljce civilnih straž v Trstu proti porastu kriminala v mestu

Predlog uvedbe civilnih uniformiranih straž v tržaških komercialnih delih je prišel iz varnostne agencije Scarcia & Grisafi Assicurazioni, ki je del Associazione San Giacomo, katera združuje tržaške trgovce kot krovna organizacija.

Predlog, ki je znotraj združenja San Giacomo med trgovci prejel veliko podpore, bi v ekonomska območja postavil prostovoljce, ki bi brez uradnih pooblastil skrbeli za red in dodatno varnost v trgovinah in nakupovalnih središčih.

»Brez dodatne policijske prisotnosti bi ti prostovoljci, civilne straže v uniformiranih oblačilih, skrbeli za red in opozarjali prisotne na spodobno obnašanje.«

Trgovci so predlog za dodatno varovanje svojih trgovin seveda podprli. Ker bi prostovoljci svoje patruljiranje po nakupovalnih središčih opravljali brezplačno, so trgovci vsem vključenim v program pripravljeni ponuditi popust na storitve in izdelke v svojih trgovinah.

S tem v združenju San Giacomo menijo, da bi olajšali delo državni policiji. Storitev dodatnega varovanja tako nebi predstavljala dodatnega stroška za davkoplačevalce, prostovoljni varnostniki pa bi kljub temu prejeli kompenzacijo za svoje dobro delo.

Uredništvo