Prazniki zopet postregli z domačimi in tujimi ilegalci

Ilegalni migranti še naprej pritiskajo na slovensko mejo, foto: STA

Med te, ko se je večina Slovenije prepustila prazničnemu dogajanju, pa so imeli policisti PU Koper zopet polne roke dela z ilegalnimi prehodi slovenske meje. Tako so policisti od torka, 30. Oktobra, do včeraj skupno ujeli 25 ilegalcev. Od tega 24 tujih in enega Slovenca.

Slovenski ilegalec

Policisti so na Hrvojih ustavili 36 letnega voznika motornega kolesa iz Ljubljane, ki je iz Hrvaške v Slovenijo vstopil na mestu, kjer ni mejnega prehoda. V postopku je bilo ugotovljeno, da oseba nima veljavnega vozniškega dovoljenja, registracija vozila pa je potekla leta 2017. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zaradi kršitve Zakona o nadzoru državne meje mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi kršitev glede vozniškega dovoljenja in neregistriranega vozila pa je napisan obdolžilni predlog.

Tuji ilegalni migranti in dva azilanta

Na območju PU Koper so policisti so obravnavali 24 oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo. Od tega je bilo 13 državljanov Pakistana, 8 Bangladeša, 3 Afganistana.

Polega prijetih 24 ilegalcev, pa je bil en vrnjen od italijanskih varnostnih organov.  Od vseh obravnavanih sta dva državljana Afganistana zaprosila za mednarodno zaščito, preostali pa so bili, oziroma še bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Drž. Slovenije je bil po postopku na Hrvojih izpuščen.

Uredništvo