Praznik terana in pršuta – Bunčetova domačija odpira vrata

Bunčetova domačija v Dutovljah, foto: kraji.eu

Danes bo v okviru praznika v Dutovljah ob 13. uri svoja vrata obiskovalcem odprla Bunčetova domačija. Ogledali si boste lahko Pepin vrt, ki je zanimiv predvsem za otroke in tiste, ki želite spoznati stoletne kraške tradicije naravnih začimb in drugih lokalnih zdravilnih rastlin. Ogledali si boste lahko tudi Pahorjevo sobo, ki je posvečena Borisu Pahorju, slovenskemu tržaškemu pisatelju, ki je Slovenijo tudi v tujini vedno nosil s seboj v srcu.

Pepin vrt, foto: kraji.eu

Dogajanje bodo tekom popoldneva popestrile tudi najrazličnejše delavnice, ki se bodo za obiskovalce odvijale na dvorišču domačije, ob enem pa bodo na dvorišču predstavljene tudi stare kraške obrti in lokalni ponudniki.

Ob 19. uri bodo v prostorih domačije svečano odprli razstavo noš kulturnega društva Kraški šopek, ki jo bo spremljal bogat kulturni program. Dogajanje se bo uro kasneje premaknilo na glavni prireditveni prostor v Dutovljah, kjer bodo na velikem koncertu nastopili Čuki, Ines Erbus in Projektili. Obiskovalcem bo na voljo tudi gostinska ponudba, rajanje pa bo trajalo pozno v noč.

Med nastopajočimi, Čuki ne potrebujejo posebne predstavitve, zato smo za vas poiskali dva hita preostalih nastopajočih.

Vljudno vabljeni na kronsko kraško prireditev in na Kras, »kjer burja suši pršute in grla, ter je teran doma«.

Uredništvo