Praznik špargljev Orehovlje

Špargljeva poslastica, foto: Alenka V

Za vse tiste, ki ste letos zamudili predstavitev naravnih kraških dobrot, za vas ta vikend v Orehovljah pripravljajo vikend špargljev, ki se bo poleg pestrega spremljevalnega programa potekal ta vikend.

Tradicionalni 17. Praznik špargljev se bo pričel danes ob 19. uri, kjer vam bo kuharski mojster Tomaž Kavčič predstavil špargljeve jedi lokalnih gostincev in izbrana lokalna vina. Ob 20.30 uri sledi podelitev priznanj najboljšim vinarjem Občine Miren-Kostanjevica, nato pa sledi koncert dalmatinske klape Cambi.

V soboto 19. Maja se bo družinsko dogajanje pričelo ob 14. uri z bogatim otroškim programom in kolesarjenjem za odrasle. Ob 21. uri sledi večerni koncert in zabava za mlade, kjer bodo nastopili Proektili, Pop Design in DY Žaga.

V nedelja, 20. Maja si boste ob 15. Uri lahko ogledali starodobnike, ki bodo razstavljeni, ob 17. uri sledi kulinarično razvajanje s špargljevimi jedmi, tradicionalna povorka vozov in bogat kulturni program.

Prireditev bo potekala v športnem parku Java Orehovlje pod šotorom in na prostem, v spodnji galeriji pa si lahko ogledate nekaj utrinkov iz lanskoletne prireditve, foto: Alenka V.

Sebastjan J