Praznična razsvetljava v Kopru do konca tega tedna

KOPER – Praznična razsvetljava v Kopru bo žarela do konca tega tedna. Zažarela je 6. decembra 2020, s čimer se je uradno začela Fantazima, pospravljati jo bodo začeli v ponedeljek.

 

Zaradi vladnih ukrepov in omejitev je bila slednja drugačna od prejšnjih let, brez prireditev, prazničnih sejmov in drugega dogajanja, ki spremlja praznični čas, a so jo zaznamovali nekateri virtualni dogodki. Najprej video ob prižigu prazničnih luči, ki si ga je ogledalo več kot 50 tisoč ljudi, virtualni obisk Božička, virtualni Silvestrski večer pri vas doma ter virtualna praznična čestitka županov istrskih občin.

Mestna razsvetljava, ki je bila letos dopolnjena z nekaterimi novimi svetlobnimi elementi, naj bi si kljub omejitvam ogledalo veliko ljudi, sporočajo s koprske občine. Številni, da so čas, ko ni bilo omejitve gibanja med občinami, izkoristili prav za ogled praznično okrašenega Kopra.

Praznično okrasitev mesta si bo mogoče ogledati še do konca tega tedna, v ponedeljek, 18. januarja, pa bodo praznično razsvetljavo začeli postopoma odstranjevati.

Zmagovalci prazničnih iger

V naslednjih dneh bodo znani zmagovalci prazničnih nagradnih iger – Fantazima 2020 v soju prazničnih luči in Najlepše božično drevo 2020. Na spletni strani Visit Koper in družbenih omrežjih Facebook in Instagram Visit Koper pa bodo objavljena imena nagrajencev.

Uredništvo/ Vir: ekopercapodistria.si