Prazne police v TUŠ market Komen

TUŠ market Komen se sooča s pomanjkanjem prodajnih izdelkov, ker jim Engrotuš d.o.o. ne dostavlja več

V uredništvo smo prejeli fotografije nekaterih zaskrbljenih prebivalcev Komna z vprašanji kaj se dogaja v TUŠ market Komnu. Police so namreč iz dneva v dan bolj prazne, pomanjkanje izdelkov pa vse bolj spominja na neke davne pretekle čase, oziroma Venezuelski vsakdan, kjer prebivalstvo ne more več niti kupiti osnovnih življenjskih potrebščin.

Zaposleni v marketu niso želeli podajati izjav za javnost, smo pa od okoliških prebivalcev izvedeli, da že dva tedna niso videli dostavnih kamionov podjetja Engrotuš d.o.o., iz krogov blizu uprave podjetja pa smo pridobili informacije, da podjetje naročila zaposlenih v marketu Komen niti ne obravnava več, ter jim ponuja možnost dostave izdelkov zgolj po pošti. Zaposlenim v marketu posledično tako Engrotuš d.o.o. nalaga dodatno brezpredmetno delo, ob enem pa jih postavljajo v kočljiv položaj zagovarjanja podjetja na eni strani ter pojasnjevanja pomanjkanja izdelkov na drugi.

Izropana zamrzovalna skrinja.

Najbolj zevajoče prazne police v marketu so tiste, ki so namenjene izdelkom, katerih prodaja se ravno v poletnih mesecih najbolj poveča. Tako so najbolj prazne police tiste z vodo, sokovi in sirupi, izropan je zamrzovalni hladilnik, kjer so bili nekoč sladoledi in druga ledena osvežitev, primanjkuje pa tudi pasje hrane, olja, papirnatih brisač, čokolad, piškotov in še bi lahko naštevali.

Da je zadrega zaposlenih še večja, v marketu zaradi bližine italijanske meje mnogokrat lahko srečate tudi kupce iz zamejstva, katerim je tako pomanjkanje, kot se ga iz bivše Jugoslavije spominjajo starejše slovenske generacije, povsem tuje, s tem pa se tudi širi slabo mnenje o naši državi in povečuje nezaupanje v ekonomske razmere na slovenskem trgu.

 

Sebastjan J