Prašičja glava pred azilno hišo

Zaradi prašičje glave so posredovali karabinjerji

V petek so pred hišo, v kateri je dom našlo 8 prosilcev za azil, v Sacileju našli prašičjo glavo, ki so jo neznanci tja postavili noč prej. Namenjena pa je bila ustrahovanju in žaljenju verskih čustev migrantov, saj so glavo našli na zadnji dan muslimanskega ramazana.

Lokalna skupnost je migrante, ki že dve leti živijo na naslovu via San Giovanni del Tempio 77, v Sacileju, sprejela medse in z njimi nikoli niso imeli težav. Migranti ob najdbi niso želeli podati prijave, kljub žaljivi in grozljivi gesti neznancev. Vseeno so na podlagi prijav lokalnih prebivalcev posredovali karabinjerji, ki so s pomočjo komunalnih delavcev odstranili prašičjo glavo in nekaj živalskega drobovja. 

Sacilej, ki je drugo največje mesto v Pordenonu ima okoli 20 tisoč prebivalcev, migranti pa predstavljajo zgolj 0,04 % prebivalstva. V preteklosti so se migranti vklopili v lokalno skupnost in po poročanju sosedov nikoli niso povzročali težav. Po volitvah 13. Maja je oblast v mestu prevzela Forza Italia, nekdanja podžupanja mesta Vannia Gava pa je za medije izjavila, »Taka dejanja moramo obsoditi brez kančka simpatije, vendar pa je to znak, da mora Italija spremeniti svojo azilno politiko, da ne bo več prihajalo do takih dejanj.«

Sebastjan J