Pozor, nazorne fotografije! Ustrelila žirafjega samca, mu izrezala srce in srečna pozirala

Merelize Van Der Merwe. FOTO: Facebook

32-letna Južnoafričanka Merelize Van Der Merwe se je na družbenem omrežju pohvalila z morbidnim darilom, ki ji ga je za valentinovo podaril mož. Merelize, ki vodi plantažo citrusov na severu Južne Afrike, je začela živali loviti, ko je bila stara pet let. Po lastnih besedah je do zdaj ubila približno 500 živali, med njimi slone, leve in leoparde. 

 

Na fotografijah, ki jih je Van Der Merwova objavila na Facebooku pozira z mrtvim žirafjim samcem, ki ga je ustrelila med lovom. Star je bil 17 let. Dolgoletno željo, da bi ustrelila žirafjega samca, ji je plačal njen mož Gerhadt, za to pa bojda odštel okoli 1.700 evrov.

 

FOTO: Facebook

Po njenih besedah je bila dva tedna pred lovom srečna kot otrok in ji odštevala dneve, je povedala za Mirror. “Starejši, kot je samec, temnejšo kožo ima. Obožujem kožo žirafe, pa tudi, da je žirafa v Afriki kultna žival.

Pod zgornjo fotografijo je napisala: “Ste se kdaj vprašali, kako veliko je žirafino srce?” FOTO: Facebook

“Z lovom pomagamo ohraniti divje živali v Južni Afriki, omogočamo nova delovna mesta in prispevamo k razvoju turizma,” se je na očitke, na družbenem omrežju odzvala lovka na trofeje. Dodala je, iz kože namerava narediti preprogo, pa tudi, da je smrt žirafjega samca omogočila delo enajstim ljudem, lokalna skupnost pa bo imela od njega veliko mesa.

Monster of the Moment 2021 – Merelize van der Merwe – Giraffe slaying monster Merelize van der Merwe posed with its heart after being given the chance to slay one as a Valentine’s Day present.

V eni od prejšnjih objav je objavila fotografijo s krvavimi rokami, kri pripada njenim živalskim žrtvam. FOTO: Facebook

S fotografijami je izzvala obsojanje borcev za pravice živali. Dr. Mark Jones iz organizacije Born Free, ki se zavzema za boj proti trofejnemu lovu, njene navedbe zavrača: “Trofejni lov ni sredstvo, s katerimi se lokalnim skupnostim omogočajo znatna sredstva, gre za okrutnost, ob tem pa ima takšno početje negativne učinke na celotno populacijo in ekosistem.”

Image

Image

Merelize Van Der Merwe. Foto: Twitter

Merelize van der Merwe - galeria zdjęć

FOTO: Facebook

“Kdor ubije drugo čuteče bitje, mu izreže srce in se s tem hvali, ustreza definiciji sociopata. V prihodnosti bo lov na trofeje opredeljen kot psihična motnja. To je serijsko ubijanje, ki bi moralo biti tako opredeljeno že zdaj, je ob tem dejala Elisa Allen iz organizacije za zaščito pravic živali PETA.

Uredništvo