Poziv vsem morebitnim žrtvam

Policijske fotografije treh prevarantov, ki so se znašli za rešetkami, foto: poliziadistato.it

Italijanska policija je prijela trojico kriminalcev, ki so s prevarami od nedolžnih žrtev skupno ukradli prek 21 tisoč € gotovine, ter za več 10 tisoč € zlatnine in drugih vrednih predmetov.

Policija je aretirala B.F. rojenega leta 1988,  B.G. rojenega leta 1990 in P.A. rojenega leta 1995.

Policija sedaj poziva vse, ki so bili tarča objavljenih kriminalcev, naj to nemudoma sporočijo na najbližjo policijsko postajo.

Lažni strokovnjaki 

Trojica je svoj tatinski pohod pričela v torek, 6. Avgusta, za žrtve pa so izbirali predvsem starejše občanke in občane. Tatovi so se ob obisku potencialne žrtve izdajali za strokovnjake ogrevalnih podjetij, z nalogo nujnega pregleda plinskega ali ogrevalnega sistema v hiši. Žrtve so tatovi zaposlili s pomočjo pri opravljanju pregleda, eden izmed tatov pa je nato pregledal oškodovano hišo in ukradel morebitne najdene vrednostne predmete ter gotovino.

Zaradi številnih primerov ropov so policisti na podlagi prejetih obvestil pričeli z iskalno akcijo za tatovi in njihovim belim osebnim vozilom, Lancia Y. Med tem so roparji oškodovali še tri prebivalce Trsta, z enakim pristopom hišnega ropa, kar je policijo spodbudilo, da je razširila iskalno akcijo za storilci in vozilom na celotno obmejno območje.

Proti večeru je bil avto opažen pred hotelom v Novi Gorici, zato so policisti razširili iskanje s pomočjo slovenskih kolegov še na čezmejno območje. Ob 7:30 uri so policisti vozilo opazili na avtocesti iz Palmanove proti Benetkam. Policija je vozilo kljub gneči uspešno izločila iz prometa, ob pregledu vozila pa so policisti našli ukradeno gotovino ter predmete, poleg pa so policisti našli še radijske postaje, lasulje ter druge pripomočke za kriminalna dejanja.

Policija sedaj poziva vse, če slučajno prepoznajo kriminalno trojico in so bili oškodovani, naj to čim prej sporočijo na najbližjo policijsko postajo.

Uredništvo