Posvet z volivci: Solidarnostni dodatek za upokojence je bil upravičen

FOTO: Pixabay

Tretje vprašanje, ki ga je stranska SDS naslovila na volivce, je bilo ali menijo, da je bila pomoč upokojencem upravičena, večina je pomoči pritrdila. Takole so zapisali na spletni strani SDS:

 

“Vlada pod vodstvom Janeza Janše v protikoronskih paketih ni pozabila na upokojence. Upokojencem z najnižjimi pokojninami je zagotovila dva solidarnostna dodatka. V Posvetu z volivci smo Vas zato vprašali, ali je bila pomoč upokojencem z najnižjimi pokojninami upravičena.

Slika

V Slovenski demokratski stranki se zavedamo, da je naše poslanstvo služiti Vam – državljanom Republike Slovenije -, zato smo letos že tradicionalno organizirali Posvet z volivci, s katerim želimo pridobiti vaše mnenje o aktualnem dogajanju v Sloveniji. Želimo si slišati Vaš glas, da lahko na podlagi tega oblikujemo rešitve ter izboljšamo življenjski standard v Sloveniji. V letošnji akciji Vas je sodelovalo več kot 27.000, za kar smo Vam neizmerno hvaležni.

Solidarnosti dodatek je prejelo več kot 300.000 upokojencev z nizkimi pokojninami. Upokojenci, ki prejemajo pokojnino v višini do 510 evrov, so prejeli dva solidarnostna dodatka po 300 evrov. Skupaj so torej prejeli 600 evrov. Upokojenci, s pokojnino med 510,01 in 612 evri, so skupaj prejeli 460 evrov solidarnostnega dodatka, oz. dvakrat po 230 evrov. Solidarnostna dodatka so dobili tudi upokojenci s pokojnino med 612,01 in 714 evri. Prejeli so dvakrat po 130 evrov, torej so skupaj prejeli 260 evrov.

V tretjem vprašanju smo Vas zato vprašali, ali se vam zdi takšna pomoč upravičena. Da sta bila solidarnostna dodatka v času koronakrize upravičena Vas meni 80 %, medtem ko se preostalih 20 % s tem ne strinja.

Rezultati Posveta predstavljajo odločilno vodilo pri našem delu za skupno dobro ljudi, zato se Vam zahvaljujemo za Vaše odgovore. V želji po čim bolj relevantnih rezultatih smo vsak vprašalnik skrbno prebrali, pregledali, preučili in ga arhivirali, saj Vaše mnenje šteje!”

Vir: SDS