Posvet z volivci: Ljudje so prejeli pomoč vlade za blaženje posledic epidemije

Predsednik vlade in stranke SDS Janez Janša. FOTO: SDS

Vlada Republike Slovenije je pripravila osem protikoronskih paketov, s katerimi je pomagala prebivalstvu in gospodarstvu pri spopadanju s posledicami epidemije Covid-19. V okviru Posveta z volivci je stranko SDS zanimalo tudi, ali so ljudje prejeli pomoč. Pritrdilnih je bilo 65 odstotkov odgovorov, medtem ko jih je 35  odstotkov označilo, da pomoči niso bili deležni.

 

Slika

Na svoji spletni strani je stranka SDS zapisala: “V Slovenski demokratski stranki cenimo Vaše mnenje, zato smo se letos že tradicionalno na Vas obrnili s Posvetom z volivci, kjer ste lahko izrazili svoje mnenje glede aktualnih političnih zadev v Sloveniji. Vedno smo znali prisluhniti Vašemu mnenju, zato smo bili veseli vsakega izpolnjenega Posveta z volivci. Letos smo jih prejeli več kot 27.000. Vaši odgovori nam pomenijo veliko in bodo predstavljali odločilno vodilo pri našem delu za skupno dobro.

V prvem vprašanju smo na Vas naslovili vprašanje, ali ste v letu 2020 prejeli pomoč Vlade Republike Slovenije za blaženje posledic epidemije. Vlada pod vodstvom Janeza Janše je v letu 2020 v protikoronskih paketih pomagala socialno najbolj ranljivim, gospodarstvu, turizmu, študentom, družinam in ni pozabila na nikogar. Ena izmed takih pomoči, v katero so bili zajeti vsi državljani in državljanke s stalnim prebivališčem v Sloveniji, je bila turistični bon.

Nekaj več kot 65 % Vas je odgovorilo, da ste bili deležni pomoči vlade za blaženje posledic epidemije, medtem ko vas je nekaj manj kot 35 % odgovorilo, da pomoči niste bili deležni.

Rezultati Posveta so za nas zelo pomembni, saj tako pridobimo Vaše mnenje, ki bo vplivalo na naše odločitve in stališča v prihodnje. V želji po čim bolj relevantnih rezultatih smo vsak vprašalnik skrbno prebrali, pregledali, preučili in ga arhivirali, saj Vaše mnenje šteje!”

Vir: SDS