POSTOJNA: Beno s sekiro nad Tomaža, ker je Tomažev pes pred sedmimi leti hodil po njegovi travi!?

Tomaž Čamdžić, na fotografiji, je skoraj umrl. FOTO: Facebook

POSTOJNA – Poročali smo o petkovem poskusu uboja v Postojni, zdaj pa so znane podrobnosti grozljivke, ki je skoraj pripeljala do smrti 45-letnega občana, Tomaža Čamdžića. Po navedbah domačinov naj bi se napadalec, 48-letni Beno Krajšek iz Stare vasi pri Postojni in Čamdžić sporekla pred sedmimi leti, ker naj bi pes Čamdžića tacal po travi, ki je v lasti Krajška. Takrat, da mu je lastnik trave dejal, naj se pes ne sprehaja po njegovi travi. “Ali mu je na to Čamdžić kaj odbrusil nazaj, ne vemo,” pravijo domačini.

 

V petek, 20. decembra, sedem let kasneje, sta se malo čez poldan srečala na vrtu postojnskega lokala Tandem bar, ob trgovini Tuš. Krajšek, ki je očitno še gojil zamero naj bi začel izzivati Čamdžića, sicer tudi rejca rotvajlerjev, snemal ga je s telefonom in baje čakal, da ga bo udaril prvi. Postojnčan se ni pustil sprovocirati, dejal naj bi mu, “da se lahko srečata na prostem, tukaj pa se ne bosta prepirala.” Krajšek je znancu grozil tudi s pipcem, a kazalo je, da se je umiril, saj je lokal zapustil, Čamdžić pa malo kasneje odšel proti 500 metrov oddaljenemu domu.

Fotografija je simbolična.

Žal se Krajšek ni umiril, istega dne okoli pol šestih zvečer se je pojavil na vratih hiše v Kettejevi ulici, kjer živi Tomaž z mamo, soprogo in dvema mladoletnima otrokoma. S pretvezo, da je poštar, je mamo Čamdžića prepričal, da mu je odprla vrata. V istem hipu ji je v oči brizgal solzivec, 71 – letna gospa pa je v šoku klicala na pomoč sina. Ko je prihitel iz zgornjega nadstropja hiše, je začel Krajšek po njem udrihati s sekiro, vpil, da jih bo vse pobil, mami je uspelo pobegniti na ulico, njen sin pa pa je dobil hude poškodbe. Divjanje napadalca, ki je po izpovedi nekaterih gostov tisti dan od jutra popival, je ustavil ranjeni Čamdžić. Prav to, da je visok in močan, ga je verjetno rešilo pred zanesljivo smrtjo.

 

Kettejeva ulici v Postojni. FOTO: Primorska24.si

Oškodovanca so odpeljali v ljubljanski klinični center, napadalca v izolsko bolnišnico, od koder se je potem vrnil domov, ne v pripor. Policisti so ponj domov le prišli v ponedeljek, tri dni po napadu, ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor: “V ponedeljek, dne 23. 12. 2019, v popoldanskih urah, smo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, 48-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo nemudoma privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor,” je v obvestilu za javnost zapisal David Iskra, policijski inšpektor PU Koper.” Za kaznivo dejanje poskusa uboja mu po 1. odstavku 115. člena kazenskega zakonika  grozi od 5. do 15. let zapora.”  M. K.

Beno Krajšek FOTO: Facebook

V torek so iz kliničnega centra odpustili tudi Čamdžića, dobil je več presekanin in ureznin po predelu glave, ki so mu jo zašili z 22. šivi.