Poslanka Škrinjar: Med nasilnimi protesti so se poslanke in poslanci v državnem zboru počutili ogrožene

Fotografiji: SDS

Danes se je poslanka SDS Mojca Škrinjar odzvala na nasilne izgrede, ki so včeraj potekali pred državnim zborom. Izjavo za javnost je podala s poslancem SMC, Gregorjem Peričem.

 

“Rada bi povedala, da je bil včeraj zelo težek dan, neprijeten, ki je izkazoval napad na demokracijo, javno zdravstvo in napad na lastnino,” je povedala poslanka in nadaljevala, da je bilo delo poslancev in poslank ovirano, saj so v času dogajanja nasilnih protestov v državnem zboru potekale razprave.

Poleg tega, da je bilo delo ovirano, smo se počutili zelo ogroženo. Število ljudi se je namreč hitro višalo in nasilje se je stopnjevalo. Mislim, da je to nedopustno, vsi ki smo bili tam smo se počutili ogrožene. To ni način, da se izraža volja ljudi. Načini so drugi in naj povem, da je to oster protest naše stranke proti takšnim načinom izražanja mnenj,” je zaključila Mojca Škrinjar.

Poslanka Mojca Škrinjar.

Ob zaključku izjave za javnost je povzela svoje misli. “Danes smo se zbrali zato, da sporočimo javnosti o načinih, kako izražamo svoje mnenje, o delovanju demokracije.” Nadaljevala je z mislijo, da je v tem trenutku potrebno razmišljati o javnem zdravju, cepljenju, testiranju in upoštevanju ukrepov. “Mi nismo sami, noben človek ni otok,” je zaključila.

Vir: SDS