Poslanka Eva Irgl: Dragi Anže, srečno na volitvah

Poslanka Eva Irgl in predsedniški kandidat Anže Logar. VIr: Facebook (Eva Irgl)

Poslanka SDS Eva Irgl je na svojem facebook profilu opisala svoj odnos s predsedniškim kandidatom Anžetom Logarjem, ki je po javnomnenjskih anketah svoje tekmece pustil krepko za seboj in mu na prihajajočih volitvah zaželela vso srečo.

Irglova je poudarila, da je Logar srčen in pravičen človek, ki ima rad ljudi, ljudje pa imajo radi njega. Prav tako, da ima veliko vrlin, ki so pomebne za dobrega predsednika države. Zapis poslanke objavljamo v celoti.

Z Anžetom se dolgo poznava, nisva samo politična sopotnika, temveč tudi zelo dobra prijatelja. Zato lahko povem, da ima Anže mnogo vrlin, ki so pomembne za dobrega predsednika države. Ena izmed njih je zagotovo pravičnost.

Kot sem že včeraj zapisala v tekstu na FB strani, odlična vrednota, ki je pomembna za ustvarjanje zdravih človeških odnosov.

Vem, da bo Anže kot predsednik države skrbno pretehtal svoje odločitve in se še posebej pri občutljivih in zahtevnih vprašanjih najprej posvetoval, nato pa se do njih opredelil v skladu s pravičnostjo.

Anže je srčen človek, ki ima rad ljudi in oni imajo radi njega. To se lepo vidi tudi pri obiskih na terenu, kjer je vedno toplo sprejet, in tudi po tem, da mu je samo v treh dneh uspelo zbrati več kot 12 tisoč overjenih podpisov za predsedniško kandidaturo.

V vseh teh letih najinega prijateljstva mi je tudi pokazal, da mu je mar in da je zaupanja vreden človek, ki stoji ob strani tako v lepih trenutkih kot tudi zahtevnih preizkušnjah.

Verjamem, da bo takšen tudi kot predsednik države.

Z Anžetom pa si nisva blizu samo po čutu za pravičnost, ampak tudi sicer, v političnih in širše družbenih pogledih.

Obema se zdi pomembno povezovanje in sodelovanje, delo v dobro ljudi, spoštovanje sogovornikov in nežaljiva razprava v parlamentu.

Mirno lahko zapišem, da boste pri njem – kljub dolgi politični poti – težko našli sovražno, žaljivo ali kakšno drugo neprimerno izjavo. Lahko, da je bila kakšna izjava kdaj nerodno izrečena, zagotovo pa ni bila nikoli žaljiva.

Tudi v pogovorih z ljudmi, ki jim je bliže leva politika, do Anžeta ni zaznati sovražne nestrpnosti, prej pozdravljanje, da si v politiki lahko spoštljiv. Da sicer jasno poveš svoja stališča, vendar pa ob tem ohraniš tako sogovornikovo kot svoje dostojanstvo.

Anže v politični prostor vnaša svežino in prepotreben zdrav razum. Je svetovljan širokega duha, zaradi česar je zmožen sodelovanja in povezovanja z različno mislečimi.

Je pa Anže tudi umetniška duša, kar pa niti ni tako nenavadno, saj prihaja iz izrazito umetniške družine. Če so pri njih doma po večini akademski slikarji (mimogrede – njegov dedek je naslikal fresko v preddverju velike dvorane državnega zbora), pa se je sam preizkušal v igranju violončela.

In res bi si ga želela kdaj slišati, kako igra. Morda ga pa uspem(o) prepričati. 

In seveda ne smem pozabiti na njegovo ljubezen do pohodništva, gora in boksa. Pa tudi na njegov pogum, ki ga še najlažje opišem z dogodkom, ko je s skokom v vodo pred utopitvijo rešil življenje litovskemu državljanu, zaradi česar mu je leta 2007, ob dnevu neodvisnosti, tedanji litovski predsednik podelil državno priznanje Life Saving Cross.

Če pogledam na Anžeta še strogo profesionalno, pa lahko rečem, da ima veliko prednost pred ostalimi predsedniškimi kandidati tudi v tem, da kot nekdanji minister za zunanje zadeve odlično pozna mednarodni prostor, da je v tem času stkal mnoga prijateljstva z državniki, kar je izjemnega pomena še posebej v zahtevnih mednarodnih okoliščinah, v katerih se nahajamo. Vsekakor izvrstna popotnica za predsednika republike.

Zato tudi ni prav nič presenetljivo, da je pred dnevi prejel najvišje priznanje predsednika Italije, in sicer za odlično sodelovanje med državama v času njegovega ministrovanja in za vrnitev Narodnega doma slovenski narodni skupnosti.

Tudi njegov slogan “Sodelujmo za prihodnost” mi je zelo blizu, ker tudi sama v politiki delujem v tem duhu in verjamem, da le s sodelovanjem, širino in delom v dobro vseh nas lahko gradimo prijetno Slovenijo, saj je to naš skupni dom in domovina.

Dragi Anže, srečno na volitvah!

Spletno uredništvo