Poslanca plakate s kljukastim križom prijavila policiji

Simonoviču priporočamo, da črno gradnjo nemudoma proda in se odseli v kak SDS-friendly kraj. Ni izdal Karla, izdal je svoj (o tem bi lahko debatirali) narod. Za vložitev nezaupnice ni potreben, cvrl se bo pa v peklu, glede na EMŠO, tudi relativno kmalu,” so na Twitter profilu Anonymous Slovenia zagrozili poslancu DeSUS Branku Simonoviču in to le nekaj trenutkov po tem, ko je v javnost lansiral razloge, zakaj ne bo podal podpisa h konstruktivni nezaupnici vlade.

 

Poslanec DeSUS Branko Simonovič je medijem poslal uradno izjavo, da se pod destruktivno konstruktivno nezaupnico koalicije KUL ne more podpisati. Kandidat za mandatarja s strani KUL-a Karl Erjavec pa je tako znotraj svoje poslanske skupine prejel tri glasove. “Obžalujem, da ni 43 glasov. Bo samo 42 podpisov podpore konstruktivni nezaupnici. Prepričan sem še vedno, da lahko uspe,” je dejal Erjavec. 

Bo ostalo pri grožnjah?

Poslanec Simonovič, ki naj bi bil lastnik črne gradnje na Primorskem, je deležen groženj, politično motivirane skupine ki se skriva za imenom Anonymous Slovenia: “Simonoviču priporočamo, da črno gradnjo nemudoma proda in se odseli v kak SDS-friendly kraj. Ni izdal Karla, izdal je svoj (o tem bi lahko debatirali) narod. Za vložitev nezaupnice ni potreben, cvrl se bo pa v peklu, glede na EMŠO, tudi relativno kmalu.

Bo ostalo samo pri grožnjah, ali pa se do konstruktivne nezaupnice, ki naj bi bila predvidoma v sredo, lahko še kaj zgodi?

Foto: Zaslonski posnetek/Twitter

Simonovičevo pisno pojasnilo
Pod predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem bodo podpise prispevali trije poslanci DeSUS, je v izjavi za medije sporočil vodja poslanske skupine Franc Jurša. Poslanec DeSUS Branko Simonovič pa je v pisni izjavi pojasnil, zakaj svojega podpisa pod predlog nezaupnice ne more prispevati. Kot je navedel Simonovič, je v njem izjemno poudarjena obstoječa zdravstvena kriza in kritika obstoječi vladi pri obvladovanju epidemije covida-19. Prav tako se po njegovih navedbah poudarja neustavnost delovanja aktualne vlade, v kateri sta delovala tudi ministra iz vrst DeSUS, in sicer minister za zdravje Tomaž Gantar in minister za kmetijstvo Jože Podgoršek.

Razprava o Gantarjevem delu bi, kot je zapisal Simonovič, pomenila tudi razpravljanje o DeSUS. Zato to razume na način, da ne gre le za nezaupnico vladi, temveč tudi stranki DeSUS. “Spričo tega se nikakor ne morem podpisati pod konstruktivno nezaupnico, saj to pomeni, da s tem podpiram nezaupnico stranki DeSUS in neustavnost delovanja naših dveh ministrov,” je navedel. Stranko DeSUS in njen program so po besedah Simonoviča namreč oblikovali in gradili desetletja, zato jo želi tudi sedaj zaščititi pred neupravičenimi obtožbami, ki jih bodo deležni ob razpravi o nezaupnici. Poudaril je, da se bo v razpravi in ob glasovanju o konstruktivni nezaupnici vladi glasoval v dobrobit državljanom, predvsem v prid tistim, ki so jim zaupali glasove in jih izvolili za svoje predstavnike v DZ, torej tudi upokojencem.

Želi si, da bi stranka lahko tudi v nadaljevanju uresničevala svoje zaveze in cilje, za katere si tudi DeSUS prizadeva vse od ustanovitve. Prav tako si želi, da bi se nekajmesečna politična kriza čim prej končala. Kot je poudaril, Slovenija najprej potrebuje zdravstveno, gospodarsko in politično stabilnost. “Pričakoval sem, da se bo v teh težkih trenutkih politika uspela poenotiti in nas skupnimi močmi uspela pripeljati iz krize,” pravi.

Karl Erjavec in Branko Simonovič. Foto: Twitter

Pritiski na poslance, grožnje tudi njihovim družinam

V noči na petek so se na Obali, pojavili fašistični plakati na njih pa fotografije poslancev SMC. Slednji so na spornih plakatih oštevilčeni z zaporednimi glasovi, ki jih potrebuje nova koalicija. Na izbiro imajo svobodo oziroma poslanski glas za konstruktivno nezaupnico, na drugi strani pa strah in kljukasti križ, torej podporo nacistom. Napis »svoboda ali strah« kaže, da za plakati očitno stojijo pripadniki zloglasne organizacije Antifa.

Image

Poslanec Gregor Perič. Foto: Twitter

Prijava izolski policiji

Simonovič naj bi tvit avtorja Anonymous Slovenia in plakate s kljukastim križem prijavil policiji, prav tako tudi poslanec Gregor Perič.

Pritiski naj bi se vrstili tudi na drugačne načine, od ponudb podkupnin pa vse do groženj poslancem ter njihovim družinam, medijske diskvalifikacije, anonimke in podobno. Že decembra so poslancu Periču pred domačo hišo, postavili napis »Gregor Perič, heroj ali izdajalec?«. Pritiski naj bi se vršili tudi na poslance narodnih manjšin.

Foto: Twitter

Demokracija/Uredništvo