Poškodbe so bile prehude, član Dunking devilsov po nesreči na trampolinu umrl

Najboljši akrobati so ostali brez svojega člana. FOTO: Dunking devils

V trampolinskem parku Woop! na Leskoškovi cesti v Ljubljani se je v soboto ponesrečil član in trener ene najboljših akrobatskih skupin na svetu Dunking devils. Med treningom na trampolinu je padel v jamo pod trampolinom, kljub hitri pomoči je bil zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel, ves čas v življenski nevarnosti. Generalni direktor trampolinskega parka Woop! Miran Razoršek je danes sporočil žalostno novico.

“Prejeli smo tragično novico o smrti v soboto poškodovanega akrobata in člana akrobatske skupine. Novica nas je izjemno pretresla, saj je bil drag član naše skupnosti. V mislih smo z njegovo družino in ji izrekamo iskreno sožalje.,” je sporočil Razoršek.

V ekipi Dunking devils je več kot 70 članov, med njimi pa približno 25 profesionalnih akrobatov.

“Od sobote ves čas sodelujemo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. Po do sedaj zbranih informacijah, ne gre za kaznivo dejanje saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju.”

Zgodilo se je v trampolinskem parku. FOTO: Woop!

“Rad bi še enkrat poudaril, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oziroma pristankov. Gre za del športne infrastrukture, ki je del vseh bolje opremljenih gimnastičnih centrov in dvoran, namenjena pa je varnemu blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov,” je sklenil predstavnik podjetja.

Idejni vodja in CEO Dunking Devils Domen Rozman, katerega član je bil po naših neuradnih informacijah tudi profesionalni akrobat, izjav o tragičnem koncu njihovega športnega kolega ne daje.

Spletno uredništvo