Poročilo izrednega policijskega nadzora na tržaški postaji

Policija pri nadzoru potnikov, foto: poliziadistato.it

Tržaška policija je objavila poročilo nedavne akcije s pasjo enota na glavni tržaški postaji.

Akcija je bila del vsedržavne iniciative “ALTO IMPATTO”, namenjene zmanjševanju kriminala in varovanju potnikov.

Varnost na italijanskih železnicah

Železniška policija, kar 44 njihovih pripadnikov je v Trstu po zaprtju stranskih vhodov,  od osme ure zjutraj, do osme ure zvečer nadzorovalo glavni vhod na postajo (klik).  Pri opravljanju pregledov so ustavili 427 potnikov, pregledali 238 kosov prtljage in izsledili 7 migrantov, od katerih jih je bilo v Italiji ilegalno 5.

Požig železniške infrastrukture, foto: poliziadistato.it

Akcija je del vsedržavne iniciative, s katero želi italijansko notranje ministrstvo zagotoviti varnost potnikov v železniškem prometu. Italijanske železnice so bile nedavno že tarča napadov, kjer so z uničenjem vitalne infrastrukture ohromili potniške linije po Italiji. Zato italijanski notranji minister Salvini posebej poudarja preventivne ukrepe za zagotavljanje varnosti v železniškem potniškem prometu, kar se odraža tudi z vse pogostejšimi varnostnimi akcijami.

Pri nadzoru tržaške postaje so sodelovale tudi tri pasje enote finančne policije.

Zaradi visokih standardov dela in učinkovitega preusmerjanja toka potnikov skozi postajo, kar je omogočalo policistom lažji nadzor nad sumljivimi osebami, celodnevna prisotnost policistov na postaji za večino potnikov ni predstavljala posebnih zamud ali nevšečnosti.

Uredništvo