Porazne avgustovske številke ilegalnih prehodov državne meje

Uradne inštitucije in varnostni organi sosednjih držav so opozarjali Slovenijo, da je bil Julij 2019 najaktivnejši mesec v zadnjih dveh letih na področju migracij in ilegalnih prehodov državnih meja.

Avgustovske številke niso nič bolj spodbudne, saj nakazujejo nemoten napad migrantov in tihotapcev na slovenske meje in ozemlje. Migranti pa še naprej svobodno prehajajo Slovenijo in nezakonito vstopajo v Italijo na zahodu.

Julijski alarm zvonil tudi Avgusta

Strašljiva statistika, 1740 ilegalnih vstopov na ozemlje Republike Slovenije v Juliju 2019 je bil razlog, da so pristojne inštitucije sprožile alarm. Številka je namreč predstavljala najvišje mesečno povprečje ilegalnih vdorov v državo v zadnjih 2 letih.

Od tega so policisti PU Koper skupno v Juliju prestregli 1/3 migrantov, kar znaša približno 580 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo na območju pristojnosti PU Koper.

V Avgustu je na območju pristojnosti PU Koper nezakonito vstopilo na državno ozemlje približno 515 oseb. Od tega je dodatno uspešno nezakonito prestopilo slovensko-italijansko mejo okrog 220 migrantov.

Če situacijo enostavno posplošimo na domače gospodinjstvo, kaj bi gospodar naredil s psom čuvajem, mimo katerega so roparji več stokrat stopili na domače dvorišče v enem mesecu?

Uredništvo