Popravni referendumski izpit

To nedeljo bomo na voliščih zopet izbirali med ”zaviranje razvoja Slovenije” in zasebnim napajalnim koritom javnega denarja za izbrance trenutne politike. Transparentnost projekta izgradnje II Tira Divača-Koper se je pokazala že pri izbiri makete za lažjo predstavitev projekta širši javnosti, kjer je Excel namesto odgovornih na ministrstvu izbral dražjega ponudnika.

Vendar pa je bila maketa šele kaplja v morje. Zaradi nesmiselnega porabljanja proračunskih sredstev med kampanjo za prvo izvedbo referenduma vlade Mira Cerarja sedaj ponavljamo referendum, projektno podjetje 2TDK d.o.o. pa že drvi proti milijonski porabi proračunskih sredstev, čeprav se bomo o odločitvi glede ustanovitve podjetja že drugič odločali šele to nedeljo. Za izvajalca gradbenih del je bilo izbrano podjetje, ki je že najelo podizvajalce iz tujine, kar se je v preteklosti izkazalo za uvod finančne mahinacije, po katerih podizvajalci navadno niso poplačani, kot se je to zgodilo v primeru projekta Stožice v Ljubljani.

Kot smo že poročali, se okoli Slovenije trenutno že gradijo transportni koridorji, ki nas bodo zaobšli še preden bo po II Tiru sploh zapeljal prvi vlak. Transportne hitrosti pa bodo precej večje v tujini, kot na našem tiru, zaradi česar se bo še pred izgradnjo II Tira pomorski promet iz Luke Koper preusmerjen v italijanska pristanišča z moderno železniško infrastrukturo.

Glas na nedeljskem referendumu PROTI je glas za rez plenilske politike javnega denarja, ki je postala stalna praksa v Sloveniji in je razlog za vse slabši ekonomsko socialni položaj Slovenskega naroda.

Sebastjan J