Poostreni nadzori motoristov

Fotografija je simbolična.

KOPER – Policijska uprava Koper sporoča, da bodo opravljali postrene nadzore motoristov: “V jutranjem obvestilu za javnost  so  navedeni  primeri zasegov vozil v zadnjih 24-urah.  Ugotavljamo, da je veliko predelanih  mopedov, zaskrbljujoče pa je tudi dejstvo, da vozniki vozijo enosledna vozila pod vplivom alkohola in ne upoštevajo množice drugih predpisov,” je zapisala tiskovna predstavnica, Anita Leskovec.

 

Včeraj zasegli šest mopedov
Policisti prometne policije Koper so v sodelovanju s policisti Policijske postaje Koper in vodniki službenih psov včeraj izvedli poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil, ki že nekaj časa kršijo cestno prometne predpise v mestnem jedru Kopra in na vpadnicah v Koper. V nadzoru so zasegli 6 mopedov, zoper voznike pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške.

Trije mopedisti vozili pijani

Dva voznika nista upoštevala znakov policistov in sta z vožnjo nadaljevala. Policisti  so zapeljali za njima, njihova vožnja pa se je končala v oljkah in robu ceste. Na kraju so policisti ugotovili, da je bil en moped ukraden, drugi voznik pa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega so policisti  štirim voznikom napisali plačilni nalog, ker med vožnjo niso uporabljali varnostne čelade, enemu, ki je vozil čez polno črto, peški, ker je  kljub  rdeči  luči  prečkala  cesto, pri enemu vozniku so ugotovili, da uporablja  tablice, ki ne pripadajo vozilu, ki ga je vozil, zato je dobil plačilni nalog v višini 500 evrov. Dva voznika sta vozila moped, ki ni bil registriran, dva voznika sta vozila moped z neveljavnim prometnim dovoljenjem, enemu voznik so napisali plačilni nalog, ker moped ni bil tehnično brezhiben in mu odvzeli registrsko tablico. Dva voznika osebnih vozil nista uporabljala varnostnih pasov, 9 voznikov je vozilo prehitro in bodo po pošti dobili plačilne  naloge. Za nameček pa so trije vozniki mopedov vozili pod vplivom alkohola.

Vozniki, previdno na cesti

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujejo, naj bodo predvsem izjemn previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! To velja še zlasti spomladi, na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa. Motoristi naj se poleg tega tudi zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja  motornega  kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni tistih iz prejšnjega leta. Prav tako svetujemo voznikom drugih vozil (osebnih in tovornih), naj vozijo previdno, pri čemer naj bodo pozorni tudi na motoriste.

Vozniki, alkohol naj bo 0.0!

 

Nasveti           za           večjo           varnost          motoristov:
https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/800-za-vejo-varnost-motoristov

 

Uredništvo