Policisti PU Koper tudi v aprilu obravnavali ilegalne migrante

Fotografija je simbolična. Foto: Istok

Po podatkih Policijske uprave Koper med prvim in dvanajstim aprilom niso obravnavali ilegalnih migrantov. V ponedeljek, 13. aprila, pa so policisti PP Ilirska Bistrica obravnavali državljana Afganistana, ki je v Slovenijo prišel nezakonito, po zaključenem postopku so ga vrnili hrvaškim varnostnim organom.

 

Naslednji dan, v torek, 14. aprila, so imeli policisti delo s štirimi prebežniki, od tega so policisti PP Kozina obravnavali tri, dva državljana Pakistana in enega Afganistanca, tudi ilirskobistriški policisti so imeli opravek državljanom Afganistana. Vsi so bili vrnjeni hrvaškim policistom.

V petek, 17. aprila, so imeli policisti PP Ilirska Bistrica opravek z dvema državljanoma Alžirije, ki sta nedovoljeno prestopila državno mejo Hrvaško in Slovenijo, vrnjena sta bila hrvaškim varnostnim organom.

Med 22. aprilom od 6.00 ure, in 23. aprilom do 6.00 ure, so obravnavali 9 oseb, od tega kozinski policisti dva državljana Pakistana, ilirskobistriški pa sedem državljanov Afganistana. Po zaključenih postopkih so bili vrnjeni na Hrvaško.

Med 29. in 30. je policija zasačila 12 ilegalnih migrantov. Ilirskobistriški policisti so okoli 12. ure prijeli dva državljana Maroka, dva državljana Pakistana in šest državljanov Afganistana. Po policijskem postopku so bili vrnjeni  hrvaškim  varnostnim  organom.

Italijanski  varnostni  organi so v istem popoldnevu Sloveniji vrnili dva ilegalna prebežnika,  državljana  Afganistana in Pakistana, ki sta bila po predaji nastanjena v center za tujce v Postojni.

Uredništvo