Policisti prijeli tatu, ki je vlamljal na območju Lucije

Fotografija je simbolična. Foto: Strategicia.com

LUCIJA –  Piranski policisti so v oktobru in novembru obravnavali vlome v poslovne objekte na območju Lucije. V noči na 15. oktober je neznanec vlomil v gostinski lokal v avtokampu Lucija, kjer je ukradel 580 evrov in alkoholne pijače. 13. novembra so policisti obravnavali vlom poslovni prostor optike, od koder je neznani storilec s seboj odnesel 57 različnih očal, s tem pa je lastnika oškodoval za več kot štiri tisoč evrov. 16. novembra so policisti obravnavali vlom v poslovni prostor avtobusnega podjetja v Luciji, od koder je ukradel 2.150 evrov.

 

Dokaze so našli pri hišni preiskavi
Z zbiranjem obvestil in dokazov so policisti utemeljeno osumili 42-letnega moškega iz Lucije. Pridobili so odredbo sodišča za preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih osumljeni uporablja. 27. novembra v jutranjih urah, preden so policisti pristopili k realizaciji odredbe za hišno preiskavo pri osumljenemu, so opravili še ogled kraja vloma v poslovni prostor geodetske pisarne, prav tako na območju Lucije. Ugotovili so, da je storilec iz pisarne ukradel geodetsko merilno napravo, vredno 12.000 evrov. Med preiskavo stanovanja so policisti pri osumljencu našli in zasegli del ukradenih očal, ki so izvirali iz vloma v optiko, in druge materialne dokaze, ki so potrdili, da je osumljeni vlomil tudi v gostinski lokal v avtokampu. Isti dan so policisti našli tudi ukradeno geodetsko merilno napravo in jo vrnili lastniku.

Sodnik ga je poslal v pripor
Osumljencu je bila po končani preiskavi odvzeta prostost. Naslednji dan je bil s kazensko ovadbo za tri vlome priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Uredništvo/PU Koper