Policist Zoran Šarič ni prisluškoval sodelavcem

Zoran Šarič

“DOKAZANO! Šlo je za zaroto! Prva vest udarna na @24ur_com! Bo danes tudi? KANGLER JE IMEL PRAV? Sramota kaj se dogaja in kaj počenja globoka država! Tarča ni bil @lakisunconureampak moja malenkost in @aleshojs ter @mnz_gov_si@JJansaSDS @BojanPozar @PortalPolitikis,” je novico o tem, da je bila kazenska ovadba zoper Zorana Šariča zavržena, na Twitterju sporočil Franc Kangler, sicer državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve. 

Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije oziroma oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili, je izdalo Obvestilo o zavrženju kazenske ovadbe. V njem višja državna tožilka Mojca Gruden sporoča: “Obveščam vas, da sem dne 13. 7. 2020 zavrgla Odstop zaznave kaznivega dejanja Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, z dne 24. 4. 2020, vloženo zoper vas zaradi suma, da ste storili kaznivo dejanje izdaja tajnih podatkov po drugem odstavku 260. člena Kazenskega zakonika (KZ -1), glede katerega ste dne 2. 7. 2020 podali svojo izjavo kot osumljenec na Posebnem oddelku SDT. 

Foto: zaslonski posnetek

Aprila so pri Zoranu Šariču, policistu mariborske policije uprave, ki dela v operativno-komunikacijskem centru (OKC) (po domače na številki 113), opravili hišno preiskavo. Razlog za to je bila GPS-naprava, s katero je mogoče tudi prisluškovati pogovorom. Našli so jo namreč na delovnem mestu Šariča, naprava pa naj bi bila njegova. Šarič je sicer avtor knjige Županov boj, ki govori o številnih spornih kazenskih in sodnih postopkih zoper nekdanjega mariborskega župana Kanglerja, ki pa so se vsi končali Kanglerju v prid.

Vendar pa to ni prvič, da je Kangler razkril, kako podlo pri nas deluje globoka država. V nedeljo, 24. maja letos, nekaj čez 17. uro, so kar 38-krat vpogledali v njegove osebne evidence. “Zloraba Policije,” je kritično zapisal. “Že lep čas nekdo želi zlorabljati policijo, nekatere podatke pa za politične obračune. To kar je povedal poslanec Horvat, ni edini primer, poznam še nekaj takšnih primerov, predvsem gre za politike desnega političnega pola in tudi za nekatere iz levega pola. Očitno je bila intenzivnost vpogledov v nekatere evidence v času, ko se je kreirala nova vlada, tako močna, da odstopa od povprečja,” je poudaril Kangler.

Domen Mezeg/Nova24TV