POLICIJSKI PREGON: OD KOPRA DO MILJ

(Vir: youtube.com)

Včeraj v torek so koprski policisti v Spodnjih Škofijah s sireno in lučmi ustavljali kombi, s katerim je nato pobegnil v sosednjo Italijo. Slovenski policisti so ga s pomočjo italijanskih kolegov prijeli v Miljah. 37-letni Italijan je imel poleg ukradenega kombija, na vesti še ukradeno denarnico in 18 gramov heroina.

Pregon se je pričel na slovenskih tleh, nadaljeval pa po mestnih ulicah Milj. Po približno 30 minutah se je ustavil na bližnji avtobusni postaji. Med begom je tudi večkrat padel, nato pa se je zatekel na avtobus. Tam je ponovno padel ter z glavo udaril v kovinsko držalo. Policija ga je na avtobusu prijela ob 17:30.

Aktivno upiranje (brcanje, mahanje) je kršitelju prineslo tudi uporabo policijskih zasilnih sredstev. Policisti iz Milj so prispeli takoj zatem in osebno prevzeli ter odpeljali na policijsko postajo Milje. Tu je bila ugotovljena identiteta 37-letnega državljana Italije iz Trsta. Zaradi padcev so ga peljali tudi v bolnišnico v Trstu.

(Vir: pixabay.com)

V postopku je bilo zaseženih še 18 gramov heroina. Vozilo, ki je uporabljal za beg je bilo ukradeno; 4. marca je bila tatvina prijavljena na policijsko postajo Koper. V vozilu je bila najdena tudi denarnica, krajo katere lastnica je prijavila policiji. Za kazniva dejanja storjena na slovenskih tleh, sledi plačilni nalog ter kazenska ovadba za tatvino denarnice in vozila.

L.F.