Policijska uprava Ljubljana: “Shod proti koaliciji sovraštva nima dovoljenja!

Tako imenovani shod proti sovraštvu je bil, tako se je izkazalo, shod sovraštva. FOTOGRAFIJA: Nova24TV

LJUBLJANA –  Organizatorjem shoda proti koaliciji sovraštva je shod očitno pomemben, a ne tako zelo, da bi ga pravočasno prijavili policiji. Organizatorji sicer trdijo, da dovoljenje imajo, vendar PU Ljubljana njihove navedbe postavlja na laž: “Shod, za katerega sprašujete, je organizator prijavil na pristojni enoti policije 26. 2. 2020, pod naslovom “Brez strahu, proti koaliciji sovraštva. Organizator je shod prijavil prepozno, zato so policisti ukrepali skladno z Zakonom o javnih zbiranjih, ” poroča Nova24TV.

 

“Zaradi storitve prekrška iz 1. točke 1. odstavka 39. člena (zveza 1. odstavek 11. člena) Zakona o javnih zbiranjih mu je bilo izrečeno opozorilo,” so pojasnili na  ljubljanski policijski upravi.

Gre za shod, ki vnaprej protestira proti novi vladi Janeza Janše, začel pa se je ob 17. uri v središču Ljubljane.

Morda najbolj zanimivo pa je naslednje razkritje medija: organizatorka shoda Nika Mahnič  je direktorica v Zavodu Aksioma, ki je po podatkih Erarja prejel 2.023.133,43 evra davkoplačevalskega denarja!  M. K.

 

Zaslonski posnetek /Nova24TV

PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV 

V uredništvo Primorska24.si smo prejeli sporočilo Nike Mahnič: ” Novica, ki ste jo objavili je lažna, saj v kolikor shod ne bi imel dovoljenja, ne bi vedeli, kdo ga je prijavil, saj to ne bi bilo objavljeno. Poleg tega je moje delovno mesto v Zavodu Aksioma trenutno Director of community relations, kar ni isto kot položaj direktorice zavoda. Zahtevam, da v skladu z zakonom o medijih objavite prikaz nasprotnih dejstev glede članka “Policijska uprava Ljubljana: “Shod proti koaliciji sovraštva nima dovoljenja!”.